FILMEZZUNK.HU
A legjobb szuperhősfilmek

Minden idők 10 legjobb szuperhősfilmje

7732

A legjobb szuperhősfilmek

A héten végre hozzánk is megérkezik a Marvel univerzum következő nagy dobása, a Fekete Párduc, ennek kapcsán a heti toplistánkban ezúttal minden idők legjobb szuperhősfilmjeit szedtük egy csokorba. A tízes lista a Rotten Tomatoes nevű kritikaösszegző oldal ranglistája alapján állt össze. Nektek melyik szuperhősfilm a kedvencetek?

10. Pókember: Hazatérés (2016) – 92% (Rotten Tomatoes százalék)

Kamaszodni eleve nem könnyű, és Peter nem arról híres, hogy feltalálja magát. Nagyon vicces srác, mégsem tartozik a nagymenők közé. Nappal. Éjszaka azonban övé a nagyváros, és nemcsak utcaszinten. Különleges szerkóban lendül felhőkarcolóról felhőkarcolóra, nem lehet meglépni előle és nem könnyű legyőzni. Eddig legalábbis senkinek sem sikerült. De a Pókember most egészen új ellenségekkel találkozik, és úgy tűnik, még a szokásos humora is kevés lehet hozzá, hogy életben maradjon. Az új bajban új szövetségesek után kell néznie.

Pókember: Hazatérés

Tudtad, hogy…?

… Tom Holland már a 2013-as Majd újra nyár lesz című film promókörútja alatt elárulta, hogy ha szuperhőst kellene alakítania, akkor legszívesebben Pókembert választaná?

9. Thor: Ragnarök (2017) – 92%

A Marvel Studios új filmjében Thort pörölyétől megfosztva bebörtönzik az univerzum túlsó felén. Az idővel versenyt futva próbál visszajutni Asgardba, és megállítani a Ragnarököt; egy háborút, ami otthonának pusztulásával és az asgardi civilizáció eltűnésével járhat, és amit egy mindenható új ellenség, a könyörtelen Hela idézett elő. Először azonban túl kell élnie egy halálos gladiátorviadalt, amelyben ellenfele korábbi szövetségese és szintén a Bosszúállók tagja: a hihetetlen Hulk!

Minden Disney-rekordot megdöntött a Thor: Ragnarök-előzetes

Tudtad, hogy…?

… a Ragnarök cím az északi mitológia egy olyan katasztrofális eseményére utal, amely számos skandináv isten halálával zárult?

8. Bosszúállók (2012) – 92%

Sosem látott veszély fenyegeti a földet, ezért Nick Fury, a S.H.I.E.L.D. vezetője összehívja a a szuperhős csapatot, a Bosszúállókat, hogy megmentsék a világot a végső pusztulástól. Vasember, Thor, Hulk, Amerika kapitány Fekete Özvegy és Sólyomszem minden erejét bevetve próbál megküzdeni a gonosszal, ami nagyobb kihívásnak bizonyul, mint az elsőre gondolták.

Tudtad, hogy…?

… a film alapjául szolgáló képregény először 1963 szeptemberében jelent meg? Eredetileg öt figura volt, Thor, Iron Man, Hulk, valamint a filmből kimaradt Ant-Man és felesége, Wasp.

7. Wonder Woman (2017) – 92%

Diana, az amazóniai harcos hercegnő hátrahagyja buja trópusi szigetét, hogy az üvegből és acélból felépített városban telepedjen le. A görög harcosok által kiképzett, rendkívüli képességekkel bíró amazon hamarosan a Paradicsom-szigetek követévé válik a civilizáció felé.

Wonder Woman (2017) - Előzetes

Tudtad, hogy…?

… ebben a filmben történik meg először Wonder Woman eddigi élőszereplős film/sorozatváltozatai közül, hogy bepillantást nyerhetünk a szuperhős gyerekkorába, s megtekinthetjük, hogyan képezik ki a harcos amazont?

6. Pókember 2 (2004) – 93%

Két éve már, hogy Peter Parker elhagyta szerelmét Mary Jane Watsont, hogy vállalhassa a szuperhős-léttel járó felelősséget. Peternek nagy nehézsséget okoz, hogy megteremtse az egyensúlyt a nappal szorgalmas egyetemista, éjjel pedig szuperhős énje között. Egyre erősebb késztetést érez arra, hogy elárulja titkait szerelmének, azonban M.J. életében egy új férfi jelent meg. Mindeközben Peter legjobb barátja, a Zöld Manó fia, Harry Osborn bosszúját tervezi Pókember ellen az apja haláláért, és ráuszítja Dr. Otto Octaviust, akinek szörnyűséges robotkarjai komoly veszély jelentenek Peterrel.

Pókember 2 (2004)

Tudtad, hogy…?

… Tobey Maguire nagy fájdalmakkal küzdött a forgatás idején, így majdnem kimaradt a filmből?

15 szuperhős a filmekben régen és most

5. Superman (1978) – 93%

Jor-El (Marlon Brando) a pusztulásra ítélt Krypton bolygóról útnak indít egy kis űrhajót, amely aprócska utasával egyenesen a Földre tart. Az űrhajóra egy egyszerű házaspár talál rá, akik úgy döntenek, hogy sajátjukként nevelik fel a fiút. A jövevényt Clak Kentnek (Christopher Reeve) nevezik el. Clark szeretetben nevelkedik, de mindig kilóg a sorból. Clark Kent évekkel később már felnőtt férfi, szakmájául az újságírást választotta. Jelenleg a Planetnél dolgozik. Itt ismeri meg Lois-t (Margot Kidder), a bátor riporternőt. Egy napon megjelenik a színen Lex Luthor (Gene Hackman), akit csak a titokzatos szuperhős tud feltartóztatni.

Superman (1978)

Tudtad, hogy…?

Sylvester Stallone nagyon szerette volna a címszerepet, de temperamentuma és alacsonysága miatt nem ő kapta a szerepet?

4. Logan – Farkas (2017) – 93%

Minden megváltozik. A nem túl távoli jövőben már nem lesznek mutánsok. Akik még megmaradtak, azok bujkálnak, és egyre fogynak a képességeik. X professzor (Patrick Stewart) valahol a mexikói határon, egy elhagyott gyártelepen bujkál, öreg és beteg. Csak egykori diákja, Farkas (Hugh Jackman) gondoskodik róla, pedig ő sem egészséges. És mindketten belenyugodtak már, hogy így fog eltelni az életük.
Csakhogy felbukkan valaki, aki mindent megváltoztat. Egy kislány, akinek szintén különös képességei vannak. És akit egy egész hadsereg próbál elrabolni. A fáradt hősök még egyszer, talán utoljára harcba szállnak. A saját életükért és a mutánsok jövőjéért…

Hétvégi bevételi lista, USA – 2017. március 10-12.

Tudtad, hogy…?

… Hugh Jackman 17 éven keresztül (2000-2017) alakította Farkast?

3. A vasember (2008) – 94%

Tony Stark, a milliárdos feltaláló legújabb szuperfegyverének bemutatásakor fogsága esik Afganisztánban. Elrablói arra kényszerítik, hogy építsen meg egy pusztító rakétát, ám ő ehelyett egy péncélöltözetet készít, melyet magára öltve sikerül megszöknie. Amikor hazatérte után felismeri, hogy üzlettársa piszkos üzelmeket folytat, elkészíti a Vasember-páncélt, azonban szuerphősként meg kell bízkóznia a ráruházott felelősséggel is.

Vasember - Avagy ki Robert Downey Jr.

Tudtad, hogy…?

… a Vasember képregényekben Tony Stark házvezetője, Jarvis ember volt, nem egy mesterséges intelligencia? A Jarvis hangját kölcsönző színész, Paul Bettany mindössze két óra alatt vette fel a filmhez szükséges hanganyagot.

2. A sötét lovag (2008) – 94%

Batman (Christian Bale) minden erejével igyekszik megtisztítani Gotham Cityt a bűnözőktől. Ebben a város rendőrfelügyelője (Gary Oldman), és újonnan kinevezett ügyésze (Aaron Eckhart) is segítségére van. Közös akciójukat eleinte siker koronázza, de megjelenik egy új, mindenkinél ravaszabb és veszélyesebb bűnöző, Jokernek (Heath Ledger), aki féktelen ámokfutásba kezd. Ezt követően az egész városon a rettegés és a káosz lesz úrrá.

Batman - A Sötét lovag (Batman: The Dark Knight, 2008)

Tudtad, hogy…?

… a filmbéli kihallgatási jelenetben Christian Bale valóban, teljes erejéből megüti Heath Ledger-t? Erre Ledger kérte meg őt, azt szerette volna, hogy tökéletes legyen ez a rész (is).

1. A hihetetlen család (2004) – 97%

Mr. Irdatlan szuperhősből kénytelen egy hétköznapi, kertvárosi családapává visszaminősíteni magát, mivel egy mindenlébenkanál rajongója betett a hősök renoméjának. Ugyanis a Mr. Irdatlan szerencsétlenkedése miatt kis híján tömegkatasztrófa történt, és az addig szuperhősüket kedvelő társadalom a sajtó propagandája miatt nem vállalja többet a veszélyt. Így a hősök kénytelenek beilleszkedni az átlagéletbe. Ám egy nap jelentkezik nála egy titkos megbízó, és a parkolópályára tett Mr. Inradtlan, és különleges képességekkel rendelkező családja újra akcióba lendül egy szigorúan bizalmas küldetésben egy távoli szigeten.

A hihetetlen család

Tudtad, hogy…?

… a rendező, Brad Bird mindenkitől a maximumot várta el, hogy túlszárnyalja a Pixar korábbi sikereit? A csapat reakcióként teletömte a filmet utalásokkal, belsős poénokkal, sőt, a főgonoszt, Syndrome-ot egyenesen a direktorról mintázták.

A 10 legsármosabb színész szuperhős szerepben

(Történetek forrása)


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·