FILMEZZUNK.HU
A 8 legjobb Michael Bay által rendezett film

A 8 legjobb Michael Bay által rendezett film, amit látnod kell

18192

Michael Bay legjobb filmjei

Michael Bay amerikai producer és rendező. Nagyszabású, nagy költségvetésű akciófilmjeivel vált ismertté, amelyek sokféle effektet és különleges látványelemeket tartalmaznak. Bay zsidó családba született, Los Angelesben. Nevelőszülők nevelték fel, apja Jim, anyja Harriet aki könyvtárosnő és gyermekpszichológus volt. A nagyapja orosz volt. Már gyermekkorában is nagyon érdekelték az akciójelenetek, egyszer az egyik játékvonatával egy tűz-balesetet imitált, amit édesanyja kamerájával rögzített is, még a tűzoltókat is ki kellett hívni. A zseniális direktor a napokban  ünnepli születésének 59. évfordulóját, melynek alkalmából kiválasztottuk az általa vezényelt 8 kedvenc filmünket.

A toplista saját véleményen alapszik! Ha nem értesz egyet a listával, esetleg kihagytuk a kedvenc Michael Bay darabodat, írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben.

8. Izomagyak (Pain & Gain, 2013)

Daniel Lugo (Mark Wahlberg) és Paul Doyle (Dwayne Johnson) testépítők, aki az amerikai álmot kergetik. Valami azonban rosszul sikerül, és ezért egy emberrablási ügy közepén találják magukat, ami igencsak rosszul is elsülhet.

Izomagyak (Pain & Gain, 2013)

Tudtad, hogy…?

Michael Bay újabb utolérhetetlen akcióvígjátéka ezúttal egy igaz történetet dolgoz fel, még ha ezt elsőre nehéz is elhinni. A főszereplő Mark Wahlberget beperelték azért, hogy a film logójával ellátott táplálékkiegészítőt hozott forgalomba. A pert Wahlberg nyerte, a bíróság nem talált ebben semmi kivetnivalót.

7. A sziget (The Island, 2005)

Linconl 6-Echo és Jordan 2-Delta ugyanarra vágyik, mint több száz másik társuk, akikkel egy szigorúan ellenőrzött és hermetikusan zárt helyen élnek: hogy kiválasszák őket a Szigetre, ami az egyetlen ember által lakható hely a Földön. Egy véletlen folytán viszont Lincoln rájön, hogy mindaz, amit a világról, magukról és a Szigetről gondoltak, csak hazugság, és amikor az is kiderül, hogy halottan többet érnek, mint élve, Lincolnnak és Jordannek már csak egy célja marad: menteni saját életüket és harcolni az igazságtalanság ellen.

A sziget (The Island, 2005)

Tudtad, hogy…?

Ez volt az első Michael Bay-film, aminek nem Jerry Bruckheimer volt a producere. A filmben feltűnő Black and White reklám, amiben Sarah Jordan szerepel, nem a film kedvéért készült, hanem egy eredeti reklám, amiben Scarlett Johansson szerepel.

6. Armageddon (1998)

Egy óriási égitest száguld a Föld felé több tízezer kilométer per órás sebességgel. Úgy tűnik, hogy elkerülhetetlen az ütközés, és így a Föld megsemmisülése is. A következő ötlettel áll elő a NASA: az aszteroidát azelőtt kell kiiktatni, hogy a bolygónk közelébe érne. Felkeresik a világ legjobb olajfúróját, Harryt, és felkérik, hogy fúrja meg, majd robbantsa szét az aszteroidát. A küldetés előtt csapata és ő részt vesz egy kiképzésen, és úgy tűnik, hogy sikerrel fognak járni. Miután azonban feljutnak az űrbe, az események nem várt fordulatot vesznek.

Armageddon (1998)

Tudtad, hogy…?

Michael Bay szerint ez a legrosszabb filmje, amit valaha csinált. Bocsánatot kért a nézőktől, és a film minőségét azzal magyarázta, hogy mindössze 16 hetük volt elkészíteni. Nem tartja ezt igazságosnak a filmmel szemben sem, ezért legszívesebben újraforgatná.

5. Transformers (2007)

Az Autobotok és az Álcák között már évszázadok óta tart a háborúskodás, a harc tétje pedig az univerzum sorsa. Amikor a gépek a Földre érkeznek egy fiatal fiú, Sam Witwicky (Shia LaBeouf) is belekeveredik a háborúba. Sam csak egy átlagos fiú, akit a kocsik és lányok érdekelnek, most azonban az egész emberiséget kell megmentenie. Mikaela (Megan Fox) és Sam épphogy összejöttek, de nincs túl sok idejük egymással foglalkozni, mert az Autobotok és az Álcák az orruk előtt csapnak össze. Witwicky kénytelen lesz megérteni családuk jelszavát, miszerint “áldozatok nélkül nincs győzelem.”

A 8 legjobb Michael Bay által rendezett film

Tudtad, hogy…?

Helikopter módban Blackout függőleges vezérsíkján olvasható a 4500X azonosító. Ez valójában Michael Bay privát repülőjének azonosítója. Amanda Seyfried és Emma Stone is volt meghallgatáson Mikeala szerepére.

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · · · ·