FILMEZZUNK.HU
15 John Travolta film, amit mindenképpen látnod kell

15 John Travolta film, amit mindenképpen látnod kell

47801

John Travolta legjobb filmjei

John Travolta hatéves korától már táncórákat vett Gene Kelly testvérétől, Fred Kellytől, míg tizenhat évesen otthagyta az iskolát, hogy ideje nagy részét a színészetre fordítsa. Filmszínészi karrierje egy véletlennek köszönhetően indult be. Allan Carr producer már régebb óta sikertelenül kereste a tökéletes férfi főszereplőt tervezett Grease filmje számára, míg egy napon szállodai szobájának a tévéjében meg nem látta az akkor még szinte ismeretlen John Travoltát egy tévésorozatban (Welcome Back, Kotter). Azonnal felhívta a szobából a film másik producerét, Robert Stigwoodot, hogy kapcsoljon az adott csatornára. A személyes találkozó során Travolta olyan mély benyomást gyakorolt rájuk, hogy három filmre szóló szerződést kötöttek vele, melynek első darabja az 1977-es Szombat esti láz volt. Innentől meg sem állt a világhírnévig. Rengeteg filmje közül mi most a 15 kedvencünket válogattuk ki.

Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik! Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely John Travolta produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

15. A nemzet színe-java (Primary Colors, 1998)

Amerika újabb elnökválasztás küszöbén áll. Az egyik jelölt Jack Stanton (John Travolta) kormányzó, aki hűséges felesége teljes támogatását is élvezi. Mint minden politikai csatározásban, ebben is “váratlanul” napvilágra kerülnek azok a piszkos kis részletek a múltból! Ez esetben “csak” egy gyerek, “csak” egy múltbéli szerető. A kérdés az, hogy a tiszta politikai szándékok és a nemes cél: a közösség szolgálata vajon képes-e legyőzni az ártó szándékú személyeskedést és az önös érdekeket…

A nemzet színe-java (Primary Colors, 1998)

Tudtad, hogy…?

John Travolta kb. 15,5 kilót hízott a szerep kedvéért. Eredetileg Tom Hanksnek ajánlották fel a főszerepet, de mivel a színész jó kapcsolatot ápolt az akkori elnökkel, Bill Clintonnal, inkább visszautasította a lehetőséget.

14. Faterok motoron (Wild Hogs, 2007)

Az ember soha nem öregszik ki a vagányságból. A négy középkorú jó barát elhatározza, hogy egy hétvégére maga mögött hagyja a hétköznapok nyomorúságait, felveszi a bőrdzsekit, és motoron keresztülvágtatnak a végtelen amerikai országúton. Mindez azonban nagyobb kihívást jelent számukra, mint gondolták volna, és hamarosan felmerül bennük a fájó gondolat: lehet, hogy már túl öregek az ilyesmihez.

Faterok motoron (Wild Hogs, 2007)

Tudtad, hogy…?

Eredetileg a filmnek lett volna folytatása, de a rendező későbbi balul sikerült filmje miatt végül lemondtak róla. A filmben feltűnik egy rövid cameora az Orange County Choppers nevű híres New York állambeli egyedi motorokat készítő cég alapítója Paul Teutul és fia Paul Teutul jr. A filmben látható motorok közül többet is ők adtak kölcsön a forgatáshoz.

13. A Megtorló (The Punisher, 2004)

Frank Castle (Thomas Jane) különleges ügynök egész életét a bűnözők elleni harcnak szentelte. Épp, mikor már nyitva állna előtte a normális élet lehetősége, utoléri őt az alvilág haragja. A gazdag és befolyásos maffiafőnök, Howard Saint (John Travolta) emberei megtámadják Castle-t és családját, a tűzharcot csak Castle éli túl. Bosszúvágytól fűtve eldönti, magányos igazságosztóként ered a gengsztervezér nyomába, és megtorolja szerettei halálát.

A Megtorló (The Punisher, 2004)

Tudtad, hogy…?

Az 1998-as Penge óta ez az első képregény adaptáció, ami korhatáros besorolást kapott. Rebecca Romijn elmondása szerint a jelenetben, mikor összevarrja Thomas Jane sebét, túl mélyre nyomta a tűt, és véletlenül a színész is kapott egy-két öltést, nem csak a mesterséges seb, amin a varrást végre kellett volna hajtani.

12. Bobby Long (A Love Song for Bobby Long, 2004)

Anyja halála után a tinilány, Purslane Hominy Will (Scarlett Johansson) visszatér New Orleansba, hosszú évek után először – és két nappal a temetés után. Legnagyobb meglepetésére anyja házában vadidegeneket talál: Bobby Longot (John Travolta), az egykori irodalom professzort és pártfogoltját, Lawson Pinest (Gabriel Macht). A két férfi élete már régen kisiklott, és mivel Pursynek sincs jobb dolga, együtt kezdenek élni a rozoga házban…

Bobby Long (A Love Song for Bobby Long, 2004)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·