FILMEZZUNK.HU
Brutális rekordot döntött a Fekete Párduc! - Hétvégi bevételi lista, USA

Brutális rekordot döntött a Fekete Párduc! – Hétvégi bevételi lista, USA

2958

Hétvégi bevételi lista, USA – 2018. február 16-18.

Piszkosul erősen kezdett a mozikban a Fekete Párduc, mely óráról órára döntötte meg a bevételi rekordokat. Film még nem kaszált akkorát februári premierhétvégén, mint a Marvel legjobb filmjének kikiáltott Fekete Párduc. De ez csak egy, a tucat rekord közül, amit a film három nappal a premierje után fel tud mutatni. A Chadwick Boseman nevével fémjelzett produkció 192 millióval zárta a hétvégét csak az Államokban, ami minden idők ötödik legjobb nyitását jelenti, ennél csak egy Marvel film ment nagyobbat, mégpedig a Bosszúállók első része. Csak, hogy még jobban kontextusba helyezzük a gigászi bevételeket, Az Igazság Ligája teljes mozis futása alatt alig keresett többet, mint a Fekete Párduc három nap alatt. Ha ehhez még hozzávesszük a nemzetközi piacról érkező további 169 milliót, a film bevételei már meghaladják a 360 millió dollárt. Arról nem is beszélve, hogy a kritikusok zabálják a filmet, ami a RottenTomatoes-on 293 szemlézett cikket követően 97 százalékon áll. – írja a Mafab.hu

Fekete Párduc (Black Panther, 2018) - Kritika

Akkorát kaszált a Fekete Párduc, hogy a Marvel sem hitte el

A második helyen a hamarosan nálunk is debütáló, vegyes fogadtatású Nyúl Péter végzett 17,2 millióval, de az összesített 48 milliós bevétel tíz nappal a premier után nem túlságosan hízelgő a Sony számára. Az előző hétvégéhez képest több mint 56 százalékot zuhantak A szabadság ötven árnyalata bevételei, de a 16,9 milliós hétvégi bevétel még így is bőven elegendő volt a dobogó harmadik fokára. A Universalnál sem lehet ok a panaszra, ugyanis a filmtrilógia már múlt hét közepén átlépte az összesített 1 milliárd dolláros álomhatárt.

A top10-be két további premierfilm fért fel, a már nálunk is futó, remek kritikai fogadtatású Ősember – Kicsi az ős, de hős és a Samson című történelmi kalandfilm. Kilenc héttel a premierjét követően kiszorult az élmezőnyből a Spielberg új filmje, A Pentagon titkai, ellenben a Jumanji: Vár a dzsungellel, mely ugyanennyi idővel a bemutatását követően is a negyedik helyet szerezte meg közel 8 millió dollárral. Dwayne Johnson sikerfilmje világszerte óriásit ment, összbevételei meghaladják a 900 milliót.

Amerikai hétvégi bevételi lista:

  1. Fekete Párduc – $192M / $361M
  2. Nyúl Péter – $17,2M / $48,2M
  3. A szabadság ötven árnyalata – $16,9M / $266,9M
  4. Jumanji: Vár a dzsungel – $7,9M / $904,6M
  5. A párizsi vonat – $7,6M / $36,1M
  6. Legnagyobb showman – $5,1M / $340,1M
  7. Ősember – Kicsi az ős, de hős – $3,1M / $3,1M
  8. Az útvesztő: Halálkúra – $2,5M / $259,2M
  9. Szellemek háza – $2,2M / $21,8M
  10. Sámson – $1,9M / $1,9M

(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

Ha érdekel, hogy nekünk bejött-e a Fekete Párduc, akkor kattints ide:

Fekete Párduc – Kritika

(Forrás: Mafab.hu)


Article Tags: · · · ·