FILMEZZUNK.HU
A legjobb észbontó filmek

15 észbontó film, amit mindenképpen látnod kell

40684

Toplista: Észbontó filmek

A mai filmes felhozatalban több ezer film létezik, melynek teljesen kiszámítható a történetvezetése és nem igazán tudnak bennünket meglepni. Azonban jószerivel akadnak olyan alkotások is, melyek próbálják a határainkat feszegetni és igyekeznek kitűnni a filmek tömegéből. Alábbi összeállításunkban következzenek olyan észbontó produkciók, melyek nem az egyszer nézhetők táborát hivatottak erősíteni.

Természetesen jó pár észbontó film helyet kaphatna még listánkon. Ha a te kedvenced kimaradt volna, kérünk írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy Te hozzád mely észbontó alkotás áll a legközelebb. Az összeállítás szubjektív és véletlenszerű!

1. Felettünk a Föld (Another Earth, 2011)

Azon a napon, amikor a csillagászok felfedezték, hogy még egy Föld bolygó létezik Naprendszerünkben, Rhoda autóbalesetet okoz, John, a zeneszerző pedig elveszti családját. A lány négy évet tölt börtönben, és amikor szabadul, el akarja mondani Johnnak, hogy ő okozta szerettei halálát. John azonban azóta se tudott továbblépni, így a lány képtelen bevallani az igazságot… Időközben meg lehet pályázni az új bolygóra utazó űrhajón egy helyet, így Rhoda, nem találva helyét e világban, megpróbálkozik ezzel.

Felettünk a Föld (Another Earth, 2011)

2. Egy csodálatos elme (A Beautiful Mind, 2001)

John Forbes Nash Jr.  (Russell Crowe) a Princeton Egyetemen hallgat matematikát, ahol a könyörtelen versenyhelyzetben igen nehéz kitűnnie egy olyan valakinek, akinek sem gazdag családja, sem vagyona nincs. Nash viszont valamiben különbözik a többiektől, és zsenialitásának tanújelét is adja, amivel egy csapásra megváltoztatja nem csak saját életét, hanem a tudományét is. Élete egyre inkább sínre kerül, amikor megismeri szerelmét (Jennifer Connelly), barátja (Paul Bettany) pedig mindenben támogatja. Ám Nash tudása nem csak a magánemberek számára érdekes…

Egy csodálatos elme (A Beautiful Mind, 2001)

3. K-Pax – A belső bolygó (K-Pax, 2001)

Prot (Kevin Spacey) egy ártalmatlan figura, akit valahogy elkapnak a rendőrök, ugyanis több rablótámadásnál is ott lábatlankodik. Prot a rendőrségen fura megjegyzéseket tesz, például, hogy ezen a bolygón nagyon erős a fény. A K-PAX-en, szülőbolygóján nagyobb a homály. Így kerül a képbe egy helyi kórház pszichiátere, Dr. Mark Powell (Jeff Bridges). Prot az ő gondozásába kerül. Powell egy sokat látott, tapasztalt orvos, aki megpróbál a dolgok végére járni. A férfi azt állítja, hogy tényfeltáró küldetésen van a Földön, és még a nyár vége előtt hazatér. Powell viszont sokkal földhözragadtabb magyarázatot keres Prot furcsa viselkedésére.

K-Pax - A belső bolygó (K-Pax, 2001)

4. Dogville – A menedék (Dogville, 2003)

Grace (Nicole Kidman), a gyönyörű nő üldözői elől menekül, amikor egy elszigetelt kisvárosba ér, amit Dogville néven ismernek, már akik ismerik egyáltalán. A városka a Sziklás-hegységben található egy út végén, amely egy ezüstbányához vezet. A városban lakók közül Tom (Philip Baker Hall) áll ki a legjobban a nő mellett, úgy érzi, hogy a lány is közéjük tartozik. Tom elrejti a lányt a bányába, majd félrevezeti az üldözőket. A városiak úgy döntenek, hogy a jövevény két hétig maradhat Dogville-ben.

Dogville - A menedék (Dogville, 2003)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·