FILMEZZUNK.HU
Drew Barrymore legjobb filmjei

Drew Barrymore 10 legjobb filmje, amit mindenképpen látni kell

28720

Drew Barrymore legjobb filmjei

Drew Barrymore a magyar származású, németországi születésű Makó Ildikó (Ildiko Jaid Mako) és John Drew Barrymore gyermekeként látta meg a napvilágot, a kaliforniai Culver Cityben, Los Angelesben. Felmenői valódi dinasztiát alkotnak: ükszülei, dédszülei és nagyszülei egyaránt sokat foglalkoztatott színészek voltak. Még egy éves sem volt, amikor már tévéreklámban szerepelt, két esztendősen pedig már a Sudden Love címû tévéfilmben volt látható. Világsztárrá a keresztapja, Steven Spielberg által rendezett E. T. – A földönkívüli tette. Azóta rengeteg nagyszerű filmben kapott kisebb-nagyobb szerepet, melyekből mi most a 10 kedvencünket osztjuk meg a kedves Olvasókkal.

Toplistánk természetesen szubjektív, így nem biztos, hogy helyet kapott rajta a kedvenced. Ha kihagytuk az általad legjobban szeretett Drew Barrymore filmet, jelezd nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy pótolni tudjuk hiányosságunkat.

10. Kavarás (Blended, 2014)

Jim (Adam Sandler) és Lauren (Drew Barrymore) első randija nem sikerül a legjobban, ezért úgy döntenek, hogy nem is erőltetik a dolgot. A sors viszont úgy hozza, hogy kénytelenek lesznek elviselni egymást még egy darabig, mert teljesen véletlenül ugyanazon a családi üdülőhelyen vakációznak, ráadásul nem is egyedül, ugyanis mindkettőjüket elkísérik az előző házasságukból való gyerkőceik. Jim és Lauren ellenszenve hamar utálatba csap át. Ám a közösen átélt kalandok lassan egyre közelebb hozzák őket egymáshoz. Hamarosan felismerik, hogy a másik nem is olyan szörnyű figura, mint az elsőre gondolták.

Kavarás (Blended, 2014)

Gondoltad volna…?

A The Lost City üdülőhely, ahol a családok vakációznak, közel esik a Pilanesberg rezervátumhoz. Ez azon kevés rezervátumok egyike, amely otthont ad a “nagy ötös”-nek nevezett állatoknak fajtáinak, az oroszlánnak, elefántnak, az orrszarvúnak, a bölénynek és a leopárdnak.

9. A bambanő (Never Been Kissed, 1999)

Az élet egy végtelennek tűnő röpdolgozat. Josie Geller (Drew Barrymore) végre megtalálta a kiugrási lehetőséget: a legnagyobb chicagói napilapnál újságíró. Főnöke fiatal korára való tekintettel őt bízza meg a mai középiskolások életéről szóló cikk írásával. Josie a legjobb oknyomozó technikát választja, beépül a gimisek közé. A magabiztos zsurnaliszta hirtelen mintha visszatérne saját nyomasztó diákéveibe, amikor kigúnyolták és kirekesztették. Most sem könnyebb a dolga a szép, de korlátolt lányokkal és a válogatós fiúkkal. Ráadásul szerelmes lesz a tanárba, akit le kellene lepleznie írásával.

A bambanő (Never Been Kissed, 1999)

Gondoltad volna…?

Drew Barrymore a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb női főszereplőnek járó díjára. James Franco filmes debütálása.

8. Örökkön örökké (Ever After – A Cinderella Story, 1998)

Danielle (Drew Barrymore) a XVI. századi főúri kisasszony korántsem olyan gyámoltalan jószág, mint Grimm-mesebeli elődje. Mind a tudományban, mind a kardforgatásban kellő- képpen járatos, így aztán mostohájának alaposan fel kell kötni a fehérneműjét, ha ki akar fogni rajta. (Márpedig ki akar.)

Örökkön örökké (Ever After - A Cinderella Story, 1998)

Gondoltad volna…?

Amint a filmben is látható az igazi Leonardo da Vinci végig maga mellett tartotta Mona Lisa képét, egészen a haláláig.

7. Mindenki megvan (Everybody’s Fine, 2009)

Frank (Robert De Niro), az özvegy férfi egyszer csak rádöbben, mindhárom gyermeke felnőtt, s egyre távolabb kerülnek egymástól, mivel elhunyt felesége volt az egyetlen kapocs a családtagok között. Ezért elhatározza, spontán körbeutazza az amerikai kontinenst, és újraegyesíti családját.

Mindenki megvan a Goode családban (Everybody's Fine, 2009)

Gondoltad volna…?

A film az 1990-es olasz “Mindenki jól van” c. film remakje. Akkor Mastroianni volt a főszerepben és Morricone írta a zenét.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·