FILMEZZUNK.HU
Filmek a kitartásról

10 magával ragadó film az emberi kitartásról

44583

Filmek a kitartásról

A Magyar Értelmező Kéziszótár jelentése szerint a kitartás egy bizonyos állapot kitűrését, kiállását jelenti, vagyis állhatatosságot. Kitartással sok mindent véghez lehet vinni. Az alábbi filmek középpontjában is a kitartás kapott főszerepet. Neked melyik a kedvenc kitartásról szóló filmed? Oszd meg velünk kommentben vagy hozzászólásban a Facebook oldalunkon!

A filmek sorrendje kizárólag saját véleményen alapszik!

10. Terminál /The Terminal, 2004/

Viktor Navorski New Yorkba utazik, de a John F. Kennedy repülőtéren arról értesül, hogy kelet-európai hazájában egy államcsíny következtében útlevele egy épp nem létező országból való, így nem léphet be Amerikába. Amíg tart a háború, se haza, se máshova nem utazhat, de még csak a repülőteret sem hagyhatja el. Hetek, hónapok telnek el, és világa a Terminálra szűkül. Abszurd világ ez, ahol találkozik jóval és rosszal, kicsinyességgel és nagyképűséggel, de a szerelem is rátalál. Viktor egy idő után maga lesz a reptér csodája, a bürökrácia porszeme és a biztonsági főnök rémálma.

Terminál (2004)

9. Gravitáció /Gravity, 2013/

Dr. Ryan Stone (Sandra Bullock) tapasztalatlan űrhajós, azonban mikor egy meteorraj megsemmisíti az űrbázist ahol doglozik, elveszti társait. A földi irányítással minden kapcsolata megszakad, ő és az életben maradt Kowalski (George Clooney) magukra hagyaatva sodródnak az űrben magatehetetlenül. Ryanen eluralkodik a pánik, amikor rádöbben, hogy csak magára számíthat, a hazafele vezető út viszont több olyan buktatót rejt, melyekre senki sem készíthette fel.

Gravitáció 2013

8. Az élet fája /The Tree of Life, 2011/

Jack O’Brien (Sean Penn) építész, immár megfáradt, megtört emberként egy sorsfordító szellemi utazásra indul mikor öccse halálának évfordulóján visszagondol gyerekkorára, azokra az évekre, mikor szigorú apja és szerető anyja mellett férfivá ért. Gondolatai nem csak saját életét, de az egész emberiség lényegét helyezik számára új megvilágításba.

Az élet fája (The Tree of Life, 2011)

7. A következő három nap /The Next Three Days, 2010/

Lara Brennant (Elizabeth Banks) megölt egy nőt. A bizonyítékok is alátámasztják a gyilkosságot, fellebbezésnek nincs helye, és 20 év börtönbüntetést kap. Férje, John (Russell Crowe) nem tud belenyugodni az ítéletbe, eleinte törvényes eszközökkel próbálkozik, de azok semmilyen eredményt nem hoznak. John felkeresi Damon Penningtont (Liam Neeson), akinek már hétszer sikerült különböző börtönökből megszöknie, és ismeri a dörgést. Így John a tapasztalt Pennington segítségével elkészíti a tervet, hogy hogyan szöktesse meg a feleségét, aki természetesen nem sejt semmit.

A következő három nap (2010)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·