FILMEZZUNK.HU
Alapfilmek a boldogsághoz

10 alapfilm, mely segít megmutatni a boldogsághoz vezető utat

27130

Alapfilmek a boldogsághoz

A boldogság pozitív érzelmekkel jellemezhető mentális állapot, amely a megelégedettségtől az egészen intenzív örömérzésig terjedhet. A boldogságnak, mint a legtöbb alapvető emberi érzelemnek, számos biológiai, pszichológiai, vallási és filozófiai magyarázata, megközelítése létezik, amelyek megkísérlik definiálni magát a boldogságot, illetve iránymutatást adni arra, hogy érhetjük el vagy honnan ered. Nos, a Filmezzünk.hu a nevéhez méltán megpróbált 10 olyan filmet egy csokorba szedni, amely az előbb definiált boldog állapotot képes megteremteni a nézőkben.

Listánk természetesen szubjektív, mely lehet, hogy nem tartalmazza a kedves Olvasó kedvenc, témával kapcsolatos filmjét. Ha szeretnéd ajánlani a többi olvasónak a kedvenc, boldogsággal foglalkozó filmedet, kérünk írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben.

1. Vándorút (The Way, 2010)

Tom fia a Camino de Santiago, vagy más néven Szent Jakab zarándokúton, egy viharban veszítette életét a Pireneusokban. A kaliforniai orvos Franciaországba, St. Jean Pied de Portba utazik a fia maradványaiért, hogy elintézze a formaságokat. Ám ahelyett, hogy ezután hazatérne, elhatározza, hogy beteljesíti a fia vágyát, és végigjárja a zarándokutat. Tom rájön, hogy az utazását tekintve nincs egyedül. A világ minden részéből érkező zarándokokkal találkozik, akik a saját problémáikra, életük értelmére keresik a választ.

Vándorút (The Way, 2010)

2. Júliusban (Im Juli, 2000)

A Júliusban című filmben Danielt, a fiatal és félszeg tanárt ismerhetjük meg, akiért rajonganak az iskola diáklányai. Daniel megismerkedik egy lánnyal, Melekkel, aki Törökország felé tart és a férfi utána indul. Útközben felszed egy stoppost Juli személyében, aki régóta vágyakozik Daniel után, s mivel a férfi nem tüntette ki megtisztelő figyelmével eddig, a lány világgá megy. Így utaznak több országon át, hol együtt hol elveszítve egymást Isztambul felé…

Júliusban (Im Juli, 2000)

3. Az élet háza (Life as a House, 2001)

George Monroe (Kevin Kline) középkorú építész élete során mindig is a munka volt az első. Rövid időn belül egyszerre dől össze minden jól felépített életében. Elbocsátják a munkahelyéről és szinte ugyanazon a napon végzetes betegséget diagnosztizálnak rajta orvosai. A megtört George a hátralévő négy hónapban csak egyvalamit szeretne megtenni. Felépíteni álmai házát elhidegült kamasz fia, Sam (Hayden Christensen) segítségével.

Az élet háza (Life as a House, 2001)

4. Éjfélkor Párizsban (Midnight in Paris, 2011)

Gil (Owen Wilson) és Inez (Rachel McAdams) jegyesek, de párizsi útjuk során egyre világosabbá válik, hogy nem egymásnak lettek teremetve. Gil szívesen élne Párizsban, Inez azonban ezt el sem tudja képzelni. Míg az egyik érzi az esőt, a másik csak elázik. A sorsdöntő fordulatot egy párizsi éjfél hozza el, amikor Gil felfedezi, hogy ha egy bizonyos helyen beszáll egy fiákerbe, visszajut az általa nagy becsben tartott 1920-as évekbe, ahol megismerkedhet az akkori művészóriásokkal, és az igaz szerelemmel is.

Éjfélkor Párizsban (Midnight in Paris, 2011)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·