Bosszúvágy (Death Wish, 2018) - Kritika

Bosszúvágy (2018) – Kritika

893

Bosszúvágy (Death Wish, 2018) – Kritika

Eli Roth rendező az 1974-es Charles Bronson féle Death Wish remake-jével állt elő egy nagyon veszélyes Chicagoban, egy igazi keménylegénnyel, Bruce Willis-szel a főszerepben.

Bosszúvágy (Death Wish, 2018) - Kritika

Paul Kersey (Bruce Willis) készenléti sebész Chicagoban. Nagyon jó körülmények között él feleségével és lányával. Az idilli képet három piti bűnöző rontja el amikor betörnek főhősünk otthonába és a félresikerült támadás során megölik feleségét, lánya pedig kómába kerül miattuk. Paul nem menthette meg szeretteit mert éppen szolgálatban volt. Derült égből villámcsapás ez Paul Kerseynek életében és nem érti miért történhetett ez meg vele. A rendőrség nyomozásba kezd de nem tudnak előre lépni az ügyben. Paul ekkor úgy dönt, hogy a kezébe veszi az ügyet..

A Bosszúvágy az idei év egyik legrosszabbul időzített filmje lett. Pont akkor debütált az önbíráskodásról, bosszúvágy kielégítéséről szóló mű, amikor Amerikában az emberek azért tüntetnek, hogy hozzanak törvényt a fegyverviselés ellen.

Ugyanis a floridai Patklandben most februárban egy korábban az iskolából kicsapott diák 17 másik fiatalt ölt meg fegyverével. Ebből a szempontból (is) a kritikusok nagyon támadják a filmet.

Fontos megjegyezni, hogy ez egy remake. Az eredeti verziót Michael Winner rendezte 1974-ben Charles Bronsonnal a főszerepben és igazából a két film szinte teljesen ugyanaz leszámítva, hogy a remakeben Paul Kersey nem random rossz fiúkat öl magánakciója hajrájában, hanem a családja gyilkosait.

Eli Roth rendező filmjét leginkább John Wickhez lehet hasonlítani, de úgy hogy a gyilkos bőrében egy hétköznapi ember van nem pedig egy vérbeli hitman.

Ezért talán jobban tud a néző azonosulni Bruce Willis karakterével aki mindig is ezt és nem az izompacsirta modellarcú típust képviselte.

Bosszúvágy (Death Wish, 2018) - Kritika

De a film nem veszi komolyan, amit mondani akar és megpróbál néhány vicces kiszólással elvonatkoztatni attól, hogy bűnre bűnnel válaszol. A gyilkosságok brutalitása, a főszereplő átváltozása a való életben igen ritkán fordul elő, a film mégis azt próbálja sugallni, hogy érezzük belül, hogy a bosszú megoldás lehet.

Összességében azt mondhatom, hogy egy átlagos élményt nyújt a Bosszúvágy, semmi többet. Ráadásul a legrosszabb időzítéssel adták ki…

//Csekusz kritika//

3 Bruce Willis film amiről talán nem is hallottál

Bosszúvágy (Death Wish, 2018) - Kritika Eli Roth rendező az 1974-es Charles Bronson féle Death Wish remake-jével állt elő egy nagyon veszélyes Chicagoban, egy igazi keménylegénnyel, Bruce Willis-szel a főszerepben. Paul Kersey (Bruce Willis) készenléti sebész Chicagoban. Nagyon jó körülmények között él feleségével és lányával. Az idilli képet három piti bűnöző rontja el amikor betörnek főhősünk otthonába és a félresikerült támadás során megölik feleségét, lánya pedig kómába kerül miattuk. Paul nem menthette meg szeretteit mert éppen szolgálatban volt. Derült égből villámcsapás ez Paul Kerseynek életében és nem érti miért történhetett ez meg vele. A rendőrség nyomozásba kezd de nem tudnak előre lépni az ügyben. Paul ekkor úgy dönt, hogy a kezébe veszi az ügyet.. A Bosszúvágy az idei év egyik legrosszabbul időzített filmje lett. Pont akkor debütált az önbíráskodásról, bosszúvágy kielégítéséről szóló mű, amikor Amerikában az emberek azért tüntetnek, hogy hozzanak törvényt a fegyverviselés ellen. Ugyanis a floridai Patklandben most februárban egy korábban az iskolából kicsapott diák 17 másik fiatalt ölt meg fegyverével. Ebből a szempontból (is) a kritikusok nagyon támadják a filmet. https://www.youtube.com/watch?v=knpekBoq1wQ&t=1s Fontos megjegyezni, hogy ez egy remake. Az eredeti verziót Michael Winner rendezte 1974-ben Charles Bronsonnal a főszerepben és igazából a két film szinte teljesen ugyanaz leszámítva, hogy a remakeben Paul Kersey nem random rossz fiúkat öl magánakciója hajrájában, hanem a családja gyilkosait. Eli Roth rendező filmjét leginkább John Wickhez lehet hasonlítani, de úgy hogy a gyilkos bőrében egy hétköznapi ember van nem pedig egy vérbeli hitman. Ezért talán jobban tud a néző azonosulni Bruce Willis karakterével aki mindig is ezt és nem az izompacsirta modellarcú típust képviselte. De a film nem veszi komolyan, amit mondani akar és megpróbál néhány vicces kiszólással elvonatkoztatni attól, hogy bűnre bűnnel válaszol. A gyilkosságok brutalitása, a főszereplő átváltozása a való életben igen ritkán fordul elő, a film mégis azt próbálja sugallni, hogy érezzük belül, hogy a bosszú megoldás lehet. Összességében azt mondhatom, hogy egy átlagos élményt nyújt a Bosszúvágy, semmi többet. Ráadásul a legrosszabb időzítéssel adták ki... //Csekusz kritika// http://www.filmezzunk.hu/2018/03/07/3-bruce-willis-film-amirol-talan-nem-hallottal/

Értékelés

Színészi alakítás - 64%
Akció - 68%
Dráma - 52%
Humor - 71%
Történet - 57%
IMDB - 67%
Rotten Tomatoes - 16%

56%

User Rating: Be the first one !
56

Article Tags: · · · · · · · · · · ·

Comments are closed.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download