FILMEZZUNK.HU
Érdekességek a Kincs, ami nincs című filmről

8 meglepő érdekesség a Kincs, ami nincs című filmről

103760

Érdekességek a Kincs, ami nincs című filmről

A Kincs, ami nincs 1981-ben bemutatott amerikai–olasz vígjáték, melynek főszereplői Bud Spencer és Terence Hill. A forgatókönyvet Sergio Corbucci és Mario Amendola írta, a filmet Sergio Corbucci rendezte, a zenéjét Camelo és Michelangelo La Bionda szerezte, a producerei Josi W. Konski, Ted Demme és Joel Stillerman voltak. Alábbi cikkünkben erről a mára már klasszikussá váló, megunhatatlan című filmről olvashattok néhány érdekességet, amiről még lehet, hogy eddig nem is hallottatok.

Filmajánló vasárnap estére (03.25.)

1. Eredeti címe olaszul: Chi trova un amico, trova un tesoro, ami annyit tesz „Aki barátot talál, kincset talál”.

2. A filmnek forgalomba került egy „kontinentális” és egy „angolszász” kópiája, utóbbi rövidebb, nem tartalmazza azt a jelenetet, amikor Alan és Charlie a pálmafák mellett kutat a kincs után, de csak két korábbi kincsvadász sírját találják meg (a kalózok első megverése és a páncélautós jelenet között).

Bud Spencer és Terence Hill

3. A produkciót összesen csupán 6 országban vetítették a mozik. A magyar filmszínházak 1984-ben mutatták be a filmet, Olaszországban 1981 decemberében, míg Amerikában 1981. december 16-én tűzték műsorra.

4. Ez volt a 2. alkalom, hogy Sergio Cobucci rendező együtt dolgozott a párossal. Első közös filmjük az És megint dühbe jövünk volt.

Kincs, ami nincs (Chi trova un amico, trova un tesoro, 1981)

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · ·