FILMEZZUNK.HU
A 15 legjobb film Michael Caine szereplésével

A 15 legjobb film Michael Caine szereplésével

28607

Michael Caine legjobb filmjei

Sir Michael Caine angol színész, aki pályafutása alatt már több mint száz filmben szerepelt. Kétszer tüntették ki Oscar-díjjal, először Woody Allen Hannah és nővérei (1986), majd Lasse Hallström Árvák hercege (1999) című filmekben nyújtott alakításáért. 1964-ben a Zulu című nagyjátékfilmben debütált a mozivásznon és azóta számos nagy sikerű alakítás fűződik a nevéhez. Művészi érdemeinek elismeréseként 2000-ben II. Erzsébet brit királynő lovaggá ütötte. A zseniális színész 91 évvel ezelőtt született, melynek alkalmából egy csokorba szedtük az általunk tizenöt legjobban kedvelt filmjét.

Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik! Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Michael Caine produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

15. Öld meg Cartert! (Get Carter, 1971)

A rettegett londoni maffiózó, Jack Carter Newcaslte-be utazik fivére temetésére. Miután megérkezik, felébred benne a gyanú, hogy testvére nem balesetben halt meg, és elindul az igazság keresésére. Miközben Carter saját szakállára nyomoz, a gyilkosok szeretnének tőle megszabadulni. Kezdetét veszi a bosszúhadjárat, mely során semmi nem állíthatja meg hősünket.

Öld meg Cartert! (Get Carter, 1971)

Gondoltad, volna…?

A film bemutatója után Michael Caine összetalálkozott azzal a gengszterrel, akiről a film főszereplőjét mintázták. A bűnöző hiteltelennek nevezte a filmet, mivel neki az életben nincs szuper képessége, családja van, akiket nehezen tud csak eltartani. Caine nagyon megrettent, nem mert ellentmondani a gengszternek, inkább mindennel egyetértett.

14. A csendes amerikai (The Quiet American, 2002)

Egy fiatal amerikai orvos, Alden Pyle (Brendan Fraser) 1952 őszén a forrongó Vietnamba érkezik. Nagy lelkesedéssel lát neki küldetésének, hogy gazdasági segély-programjával segítse a szabadságáért harcoló vietnami népet. Saigonban találkozik és összebarátkozik a London Times tudósítójával, Thomas Fowlerrel (Michael Caine). Rövidesen azonban elbűvöli és valósággal rabul ejti Fowler fiatal vietnami szeretője, Phuong (Do Thi Hai Yen), aki épp olyan gyönyörű, egzotikus és titokzatos, mint maga Vietnam. A három ember elsöprő erejű, viharos szerelmi háromszögbe sodródik, mely meglepő felfedezésekhez, s végül gyilkossághoz vezet.

A csendes amerikai (The Quiet American, 2002)

Gondoltad, volna…?

Michael Caine csak abban az esetben volt hajlandó játszani a filmben, ha Craig Armstrong lesz a zeneszerző. Sikerült elérnie, amit akart. A rendező, Phillip Noyce azt szerette volna ha Heath Ledger játssza el azt a szerepet, amit végül Brendan Fraser kapott, ennek ellenére utólag nagyon elégedett volt Fraser munkájával.

13. A híd túl messze van (A Bridge Too Far, 1976)

A második világháború a végéhez közeledik. A németek elvesztették Franciaország nagy részét, és a szövetséges csapatok úgy döntenek, ideje végső csapást mérni rájuk. A tervek szerint több ezer amerikai, lengyel és angol ejtőernyőst dobnak le Hollandiába, hogy kiépítsenek néhány bázist, amíg az erősítés megérkezik. Három hidat kell elfoglalniuk a Rajnán. A legnagyobb stratégiai fontosságú hely az Arnhem-híd, amit elfoglalva leblokkolhatják Nyugat-Németországot.

A híd túl messze van (A Bridge Too Far, 1976)

Gondoltad, volna…?

A film 14 Oscar-díjast sorakoztat fel, akik közül 7-en színészek, bár egyikük sem ezért a filmért kapta a kitüntetést. Robert Redford állítólag 2 millió dollárt kapott a filmben vállalt szerepéért, amit mindössze két hét alatt vettek fel.

12. Little Voice (1998)

A Little Voice-ban Laura-nak meghal az apja, minek következtében a lány némaságba burkolózik, ezért csak Little Voice-nak hívják. Laura kedvenc elfoglaltsága, hogy szobájában régi híres színésznők ismert számait dalolja. Édesanyja, Mari nem igazán törődik lányával. Egyetlen cél vezérli, hogy férjet találjon neki, aki eltartsa. Legújabb választottja, Ray, aki tehetségkutató, így azonnal felfigyel Laura képességére. A férfi és a lány anyja bele is fog a lány karrierjének építésébe, azonban a lányt nem igazán érdekli más, mint a Billyvel való barátsága.

Little Voice (1998)

Gondoltad, volna…?

Michael Caine alakításáért Golden Globe-díjat kapott, mint legjobb vígjáték vagy musical színész.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·