FILMEZZUNK.HU
25 igazán észbontó film zseniális cselekménnyel

25 igazán észbontó film zseniális cselekménnyel

72892

Észbontó filmek elképesztő cselekménnyel

A mai filmes felhozatalban több ezer film létezik, melynek teljesen kiszámítható a történetvezetése és nem igazán tudnak bennünket meglepni. Azonban jószerivel akadnak olyan alkotások is, melyek próbálják a határainkat feszegetni és igyekeznek kitűnni a filmek tömegéből. Alábbi összeállításunkban következzenek olyan zseniálisan észbontó produkciók, melyek nem az egyszer nézhetők táborát hivatottak erősíteni.

Természetesen jó pár észbontó film helyet kaphatna még listánkon. Ha a te kedvenced kimaradt volna, kérünk írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy Te hozzád mely észbontó alkotás áll a legközelebb. Az összeállítás szubjektív és véletlenszerű!

25. Hetedik (Se7en, 1995)

A történet helyszíne egy nagyváros vigasztalanul szürke betonrengetege, ahol egy elmebeteg sorozatgyilkos után nyomoz a rendőrség. A férfi a Bibliában megírt hét halálos bűn lajstromát követve szedi áldozatait. A nyugdíjba készülő, higgadt és bölcs William Sommerset nyomozó és a türelmetlen, lobbanékony természetű újonc, David Mills próbálják megakadályozni az őrültet újabb bűntettek elkövetésében.

Hetedik (Se7en, 1995)

24. Harcosok klubja (Fight Club, 1999)

Jack (Edward Norton) terápiás csoportokba jár, mégsem kerül közelebb önmagához és embertársaihoz. Összebarátkozik Tylerrel (Brad Pitt), aki egy különös, titkos társaság megalapításával próbál úrrá lenni a világ káoszán. A Harcosok klubjának híre hamar elterjed az egyre intenzívebb élményekre vágyó yuppie-k között. A fiúk barátságának Marla vet véget, aki kétségbe vonja Tyler erőltetetten férfias ideológiáját.

Harcosok klubja (1999)

23. Angyalszív (Angel Heart, 1987)

Harry Angel (Mickey Rourke), a mellőzött magándetektív ellátogat a Harlembe, ahol megbízást kap egy Louis Cyphre (Robert De Niro) nevű fura alaktól egy eltűnt személy megkeresésére. Nyomozása közben a sokszínű spirituális világba botlik. Van itt vudu, fekete mágia, fehér mágia, szellemidézés és rengeteg vér.

Angyalszív (Angel Heart, 1987)

22. Viharsziget (Shutter Island, 2009)

Két amerikai rendőrbíró, Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) és Chuck Aule (Mark Ruffalo) egy Massachusetts partjaitól távol fekvő, sivár szigetre érkezik, ahol egy elmegyógyintézet áll bűnözők számára. Jövetelük célja, hogy egy gyilkosságért elítélt nő szökése ügyében nyomozzanak. A nyomozás során mindenki távolságtartó velük szemben, őrök is, rabok is, és a vezetőség is, s mintha mindenki csak a bemagolt szöveget fújná. Teddy Daniels-t eközben migrén és különös rémálmok kezdik gyötörni, melyben rendszeresen felbukkan halott felesége is. Ő pedig mindenképp rá szeretne jönni a sziget titkára…

TOP15 - Elgondolkodtató filmek

21. A köd (The Mist, 2007)

A történet helyszíne egy tóparti kisváros, melyre szörnyű vihar zúdul, s az égzengés után különös, addig sosem látott köd indul meg a városka felé. A lakók és az üdülők egy része épp a vegyesboltban áll sorba, amikor a ködfal körbezárja őket, és ezzel megkezdődik a küzdelem a túlélésért – merthogy valami mozog a ködben…

A köd (The Mist, 2007)

Oldalak: 1 2 3 4 5


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·