FILMEZZUNK.HU
Gringo (2018) - Kritika

Gringo (2018) – Kritika

2476

Gringo (2018) – Kritika

Valljuk be, mostanában meglehetősen kevés igazán jó, ötletes, értékelhető akcióvígjátékot termelt ki a filmgyártás. Na jó, talán van egy-két kivétel, mint pl. az Éjszakai játék. A film rendezője az a Nash Edgerton, aki eddig csak a The Square volt az egyetlen értékelhető filmje. Azt is, mint most, testvérével, a kiváló ausztrál színésszel, Joel Edgertonnal forgatta. Joel ugye nem csak színészkedik, hanem már rendezett is és forgatókönyvírásban is kivette a részét. (Az ajándék, Bright, Gringo).

Gringo (2018) - Kritika

A történet tömören arról szól, hogy egy Harold nevezetű üzletembert megbíznak, szállítson át Mexikóba egy újfajta kapszulát egyik laborba. Milyen egyszerűnek tűnik az egész. igaz? Nem lenne izgalmas a film, ha nem akadna valami bonyodalom. Így hősünk akarata ellenére belekeveredik a drogkartellek, a kábítószer-ellenes hivatal és zsoldosok egy csoportja csatájába.

Az első tizenöt-húsz perc amolyan felvezető része a filmnek, ami igazán érdekesen, szórakoztatóan indul. Kiderül, hogy több cselekményen fut a történet, ami a végén egy szálba fut össze. Apró meglepetésekben nincs hiány. A karakterek korrekten kidolgozottak.

Van ki csak a kötelezőt hozza (Edgerton, Seyfried) de akadnak olyan szereplők is, akik meglepetésre kimagasodnak játékukkal.

A Haroldot alakító David Oyelowo ilyen. Eddig túl sok és nagyközönség által ismert filmben nem alkotott maradandót (Selma, A komornyik, Jack Reacher), de itt brillírozott. Ha kellett drámai volt, ha úgy hozta a szituáció, akkor elővette a komikus énjét. Maximálisan illett rá a látszólag szerencsétlen, de becsületes lúzer szerepe, aki szempillantás alatt mindent elveszít, és már eszébe sincs visszamenni az államokba.

Gringo (2018) - Kritika

A Sharlto Copleyről nem is beszélve. Kemény zsoldos, aki jó útra tért és Richard a tesója. A legnagyobb és legbeképzeltebb zsugori senkiházinak. Aki segítséget kér, hogy mentse ki Haroldot. Emberünk nem csak humoros, de érzelmes és keménytökű is egyben. Olyan karaktere a filmnek, mint Tom Cruise a Trópusi viharban. Kicsi a szerepe, de az felejthetetlen.

Az Oscar díjas Charlize Theronnak azt gondolom sokkal több negatív karaktert kéne adni; vagy vállalnia, mert itt a kíméletlen, mindent a saját érdekében csináló dögöt fantasztikusan alakítja.

Ez már a Halálos iramban 8-ban kiderült.

Charlize Theron főszereplésével itt a Gringo első előzetese!

Összességében egy szórakoztató kis fekete komédiát, egy akció-vígjátékot láthat az, aki beül a mozira. Nem okozott csalódást, de időnként leült a film. Ebből többet ki lehetett volna hozni. A szereplőgárda megvolt hozzá. A forgatókönyv az viszont gyengécskére sikeredett.

Nem fog se Amerikában se világszinten kasszát robbantani, klasszikus se lesz belőle, de aki megnézi, az emlékezni fog ki is volt az a Harold Soyinka!

A Gringo című film adatlapja: https://www.mafab.hu/movies/american-express-276997.html

//Jordáki Gábor kritika//

10+1 kihagyhatatlan film a drogellenes háborúról

Gringo (2018) - Kritika Valljuk be, mostanában meglehetősen kevés igazán jó, ötletes, értékelhető akcióvígjátékot termelt ki a filmgyártás. Na jó, talán van egy-két kivétel, mint pl. az Éjszakai játék. A film rendezője az a Nash Edgerton, aki eddig csak a The Square volt az egyetlen értékelhető filmje. Azt is, mint most, testvérével, a kiváló ausztrál színésszel, Joel Edgertonnal forgatta. Joel ugye nem csak színészkedik, hanem már rendezett is és forgatókönyvírásban is kivette a részét. (Az ajándék, Bright, Gringo). A történet tömören arról szól, hogy egy Harold nevezetű üzletembert megbíznak, szállítson át Mexikóba egy újfajta kapszulát egyik laborba. Milyen egyszerűnek tűnik az egész. igaz? Nem lenne izgalmas a film, ha nem akadna valami bonyodalom. Így hősünk akarata ellenére belekeveredik a drogkartellek, a kábítószer-ellenes hivatal és zsoldosok egy csoportja csatájába. https://www.youtube.com/watch?v=zwFq2S7QQJ0 Az első tizenöt-húsz perc amolyan felvezető része a filmnek, ami igazán érdekesen, szórakoztatóan indul. Kiderül, hogy több cselekményen fut a történet, ami a végén egy szálba fut össze. Apró meglepetésekben nincs hiány. A karakterek korrekten kidolgozottak. Van ki csak a kötelezőt hozza (Edgerton, Seyfried) de akadnak olyan szereplők is, akik meglepetésre kimagasodnak játékukkal. A Haroldot alakító David Oyelowo ilyen. Eddig túl sok és nagyközönség által ismert filmben nem alkotott maradandót (Selma, A komornyik, Jack Reacher), de itt brillírozott. Ha kellett drámai volt, ha úgy hozta a szituáció, akkor elővette a komikus énjét. Maximálisan illett rá a látszólag szerencsétlen, de becsületes lúzer szerepe, aki szempillantás alatt mindent elveszít, és már eszébe sincs visszamenni az államokba. A Sharlto Copleyről nem is beszélve. Kemény zsoldos, aki jó útra tért és Richard a tesója. A legnagyobb és legbeképzeltebb zsugori senkiházinak. Aki segítséget kér, hogy mentse ki Haroldot. Emberünk nem csak humoros, de érzelmes és keménytökű is egyben. Olyan karaktere a filmnek, mint Tom Cruise a Trópusi viharban. Kicsi a szerepe, de az felejthetetlen. Az Oscar díjas Charlize Theronnak azt gondolom sokkal több negatív karaktert kéne adni; vagy vállalnia, mert itt a kíméletlen, mindent a saját érdekében csináló dögöt fantasztikusan alakítja. Ez már a Halálos iramban 8-ban kiderült. Összességében egy szórakoztató kis fekete komédiát, egy akció-vígjátékot láthat az, aki beül a mozira. Nem okozott csalódást, de időnként leült a film. Ebből többet ki lehetett volna hozni. A szereplőgárda megvolt hozzá. A forgatókönyv az viszont gyengécskére sikeredett. Nem fog se Amerikában se világszinten kasszát robbantani, klasszikus se lesz belőle, de aki megnézi, az emlékezni fog ki is volt az a Harold Soyinka! A Gringo című film adatlapja: https://www.mafab.hu/movies/american-express-276997.html //Jordáki Gábor kritika// http://www.filmezzunk.hu/2017/09/27/101-kihagyhatatlan-film-a-drogellenes-haborurol/

Értékelés

Színészi alakítás - 85%
Zene - 85%
Tartalom - 60%
Rotten Tomatoes - 39%
IMDB - 70%

68%

User Rating: Be the first one !
68

Article Tags: · · · · · · · · ·