FILMEZZUNK.HU
A Fekete Párduc minden idők legjövedelmezőbb szuperhősfilmje

A Fekete Párduc minden idők legjövedelmezőbb szuperhősfilmje

2518

A Fekete Párduc minden idők legjövedelmezőbb szuperhősfilmje

Hat héttel a premierje után megszakadt a Fekete Párduc egyeduralma az amerikai bevételi toplistákon, de még így is a Marvel képregényadaptációjáról szólt a hétvége. Immár hivatalos, a Fekete Párduc minden idők legjövedelmezőbb szuperhősfilmje az amerikai piacon, megelőzve ezzel a Bosszúállókat. A film csak hazájában 630 millió dollárt kaszált, összbevételei pedig meghaladják az 1,2 milliárd dollárt. – írja a mafab.hu

A Bosszúállók 623 millióig jutott Észak-Amerikában, míg világszerte 1,5 milliárdnál fejezte be a mozis szereplését. A Fekete Párduc ezen a hétvégén a második helyre csúszott vissza a bevételi toplistákon, de az elmúlt hat hétben gyakorlatilag minden rekordot megdöntött. Öt héten vezette a bevételi rangsorokat, amire legutóbb az Avatar volt képes, rekordszámban fogytak rá a jegyek elővételben, múlt héten vált hivatalossá, hogy a Marvel produkciója lett a Twitteren minden idők legnépszerűbb filmje, és a sort még hosszasan sorolhatnánk. Arról nem is beszélve, hogy a kritikusok odáig voltak a filmért, mely a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon jelenleg is 99 százalékon áll.

Bár a Fekete Párduc idehaza némileg visszafogottabban teljesített, de így is 400 millió forinttal járult hozzá az összbevételekhez múlt hét csütörtökig, mára pedig minden bizonnyal ezt az összeget is jócskán átlépte.

Minden idők 10 legjobb szuperhősfilmje

(Forrás: mafab.hu)


Article Tags: ·