FILMEZZUNK.HU
Kasszát robbantott a Ready Player One! - Hétvégi bevételi lista, USA

Kasszát robbantott a Ready Player One! – Hétvégi bevételi lista, USA

2294

Hétvégi bevételi lista, USA – 2018. március 30-április 1.

Tíz éve nem keresett annyit egy Spielberg-film a premierhétvégéjén, mint a Ready Player One. Magabiztosan szerezte meg a bevételi toplista első helyét Steven Spielberg sci-fije, a Ready Player One. A film a bemutatását követő napokban 53 millió dollárt kaszált a tengerentúlon, míg világszerte további 128 millióval fejelte meg ezt az összeget. A nézői visszajelzések mellett a kritikusok értékelésére sem lehet panasza a Warnernek, a film ugyanis 76 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaösszesítő portálon 200 pozitív, és 64 negatív értékeléssel. Visszatérve a nemzetközi piacra, a filmre 61,7 millió dollár értékben váltottak jegyet Kínában, ami azért komoly siker a Warner számára, mert korábban még egy filmjük sem keresett ennyit a premierhétvégéjén az ázsiai országban. – írja a mafab.hu

Ready Player One (2018) - Kritika

Tíz éve nem keresett annyit egy Spielberg-film a premierhétvégéjén, mint a Ready Player One

A dobogó második fokát a Lionsgate égisze alatt bemutatott Acrimony szerezte meg 17,1 millióval. Tyler Perry filmjei rendszeresen jól futnak az amerikai mozikban, és megbízhatóan szállítják a dollármilliókat az alacsony költségvetésük mellett, de a kritikusok szívét ezúttal sem hódította meg a produkció, mely 28 százalékon áll az RT-n.

Továbbra is stabil helyen van az élmezőnyben az idei év eddig legnagyobb sikerfilmjének, a Fekete Párducnak, mely ismét a dobogón zárt 11,2 millió dollárral. A film csak hazájában eddig 650 milliót kaszált, de összbevételei már megközelítik az 1,3 milliárd dollárt.

Fekete Párduc (Black Panther, 2018) - Kritika

Továbbra is stabil helyen van az élmezőnyben az idei év eddig legnagyobb sikerfilmjének, a Fekete Párducnak

Alig csúszott le a harmadik helyről a vallási témájú I Can Only Imagine, mely 7 milliós költségvetése mellé már 55 milliót tudott kitermelni a Roadside Attractionsnek. Az ötödik helyig csúszott vissza a Tűzgyűrű: Lázadás, mely az első részhez hasonlóan nem hoz erős számokat Észak-Amerikában, azonban a nemzetközi piacokon kimondottan erősen teljesít. Számokban kifejezve ez 45 milliót jelent a hazájában, míg az összbevételekhez a nemzetközi piac 186 millióval járult hozzá.

A harmadik hete futó Tomb Raider már csak a nyolcadik helyet tudta megcsípni 4,7 millió dollárral, és bár első blikkre nem tűnik rossznak a 94 milliós büdzsé mellé a 245 milliós összbevétel, azonban a markertingköltségekkel számolva már nem lehet sok oka a Warnernek az örömre.

A 12 legjobb Steven Spielberg által rendezett film

(Forrás: mafab.hu)


Article Tags: · · · · ·