FILMEZZUNK.HU
18 alapfilm, mely segít megérteni a női nem működését

18 alapfilm, amely segít megérteni a női nem működését

19848

Filmek, melyek segítenek megérteni a nők belső világát

A női pszichológia egy kemény dió. A Brightside pontosan ennek fényében választott ki 18 filmet, amelyek segítenek megérteni a nők belső világát. Természetesen ezek a filmek nem fognak választ adni minden kérdésre, de biztosak lehetünk abban, hogy megkönnyítik a nemek közötti félreértéseket.

Kedves hölgy olvasóinkat szeretnénk megkérni arra, ha még ismertek hasonló jellegű filmeket, írjátok meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy bővíteni tudjuk listánkat.

1. Bridget Jones naplója (Bridget Jones’s Diary, 2001)

A harmincas szingli Bridget Jones (Renée Zellweger) nem elégedett magával. Újévi fogadalmat tesz, miszerint leszámol rossz szokásaival, és rendbe szedi az életét: leszokik a cigiről és az italról, elkerüli a bajos pasikat, és végre talál magának valakit, akivel boldog tud lenni. A dolog azonban nehezebben indul, mint gondolná. Bridgetnek sok megpróbáltatást kell kiállnia, míg végre rájön, ki is való igazából neki.

Bridget Jones naplója /Bridget Jone’s Diary, 2001/

2. Édes november (Sweet November, 2001)

Nelson Moss (Keanu Reeves) magának való, munkamániás üzletember. Egy napon összehozza a sors Sarával (Charlize Theron), aki miatta bukik meg egy autóvezetői rutinvizsgán. Sara csipkelődő modora egyszerre vonzza és taszítja a férfit, aki csak akkor lágyul el végképp, amikor Sara elmondja az igazat magáról. Halálos betegségben szenved, nincs sok ideje hátra. A legfontosabbat viszont elhallgatja Sara: nem akarja, nem tudja lekötni magát. Elcsavarja a férfiak fejét, majd bűntudatot érezve egy hónap után tovább áll. Nelson nem tudja, hogy ő a kiszemelt édes, novemberi áldozat.

Édes november (Sweet November, 2001)

3. Nagy szemek (Big Eyes, 2014)

Margaret és Walter Keane mindketten művészek, akik arról lettek híresek, hogy portrékat készítettek gyerekekről, túlméretezett szemekkel. Először a férj állt a nyilvánosság elé, s bár a feleség volt tehetségesebb, ő a háttérben maradt. Amikor azonban kapcsolatuk a válásig jut, hosszú pereskedésnek néznek elébe, mivel Walter azzal vádolja Margaretet, hogy hazudik és neki semmi köze a hírnévhez vezető művészi munkájukhoz.

Nagy szemek (Big Eyes, 2014)

4. Egy lányról (An Education, 2009)

Jenny tizenhat éves gimnazista, aki a hatvanas évek Angliájában az Oxfordba készül. Rengeteget tanul, csellózik, és csupa olyan dolgot csinál, amelyek az egyetemhez szükségesek, de nem a legélvezetesebbek. Épp az iskolából tart hazafelé, amikor megszólítja egy idősebb férfi, David. Jenny és David csakhamar viszonyt kezdenek, és a lány a férfi segítségével hamarosan mindent megtapasztal, amiről valaha csak álmodott: koncertek, híres festmények, partik és Párizs… De vajon tényleg olyan csodálatos ez az élet, amilyennek Jenny elsőnek érzi?

Egy lányról (An Education, 2009)

5. Blue Jasmine (2013)

Jasmine (Cate Blanchett) a gazdagok gondtalan életét éli, mígnem élete egyik napról a másikra összeomlik. Házzassága tönkremegy, elhagyja gazdag férjét, Hallt (Alec Baldwin), és San Franciscóba költözik testvéréhez, Gingerhez (Sally Hawkins). Bár Jasmine saját elmondása szerint össze akarja szedni magát és rendbetenni az életét, nehezen képes megbírkózni a nehézségekkel, és a hétköznapi élet ügyes-bajos dolgaival.

Blue Jasmine (2013)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·