FILMEZZUNK.HU
14 film, ami több kérdést vet fel, mint ahány választ adna

14 film, ami több kérdést vet fel, mint ahány választ adna

58956

Filmek sok megválaszolatlan kérdéssel

Az itt felsorolt filmekben feltett kérdéseket magunkra is vehetjük, vagy akár pusztán csak nézőként is megpróbálhatunk felelni rájuk, az azonban szinte biztos, hogy legalább egy válasszal mindig a rendező mögött járunk majd. Nem ígérjük, hogy ezek a filmek a kedvenceiddé fognak válni, de ha szereted az elgondolkodtató alkotásokat, akkor mindenképpen jól fogsz szórakozni rajtuk. Íme 14 film, ami több kérdést vet fel, mint ahány választ adna!

Az alábbi filmeken kívül biztos a kedves Olvasók is ismernek még olyat, amiben megannyi kérdés marad megválaszolatlanul. Ha ismertek ilyet, kérünk írjátok le nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon tippjeiteket, hogy bővíteni tudjuk listánkat!

14. Az emlékek őre (The Giver, 2014)

Egy tökéletes világban járunk, ahol mindenki boldog, mivel se bűnözés, se éhezés nincs. Amikor Jonas 12 éves lesz, úgy dönt, Emlékek Őre lesz belőle, ő lesz az egyetlen olyan ember a társadalomban, aki még ismeri a régi állapotokat, s ezáltal bölcs tanácsokat adhasson másoknak. Ahhoz, hogy erre felkészülhessen, egy idős férfi lesz segítségére. Tőle Jonas megismeri a fájdalmat, a szomorúságot, amit a háborúk és más lehangoló események okoztak a valódi világban. Jonas egyre inkább úgy érzi, hogy valami nem stimmel a világgal, amiben most él.

Az emlékek őre (The Giver, 2014)

13. Las Vegas, végállomás (Leaving Las Vegas, 1995)

Ben Sanderson (Nicolas Cage) egykor híres forgatókönyvíró volt, de miután felesége elhagyta őt a fiukkal, az alkoholhoz fordult. Alkoholizmusa lassan mindent feléget körülötte, Ben karrierjének gyakorlatilag vége. A férfi úgy dönt, hogy Las Vegasba utazik, és halálra issza magát. A fények városában megismerkedik Serával (Elisabeth Shue), a prostituálttal, akivel viharos viszonyba kezd, sőt bele is szeret a nőbe. Sera szintén komoly problémákkal küzd, mégis úgy döntenek, hogy összeköltöznek egy rövid időre, de nem próbálják befolyásolni egymást.

Las Vegas, végállomás (Leaving Las Vegas, 1995)

12. Coherence (2013)

Nyolc barát gyűlik össze egyikük házában egy vacsorapartira. Habár már néhányuk odaútja sem mentes különös eseményektől, ezt még betudják a véletlennek. A vacsora során azonban egy üstökös repül el felettük, ami után megmagyarázhatatlan események sora veszi kezdetét.

Coherence (2013)

11. Vágott verzió (Final Cut, 2004)

A Zoe Chip implantátum az emberi élet minden mozzanatát rögzíti. Alan Hackman (Robin Williams) a legprofibb vágó, aki a legelvetemültebb emberből is képes szentet faragni. Kezében a halhatatlanság kulcsa, ám amikor egy nagyhatalmú Zoë Tech (Blu Mankuma) mérnök felvételeit vágja, Alan felfedez egy képet a saját gyermekkorából, amely végigkísértette az életét. Ez a felfedezés Alant arra kényszeríti, hogy lefejtve az arcára kövült maszkot, az igazság és megváltás keresésére induljon.

Vágott verzió (Final Cut, 2004)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · ·