FILMEZZUNK.HU
16 film, amit csak az okos emberek érthetnek

16 film, amit csak az okos emberek érthetnek

80364

Filmek okos emberekről okos embereknek

Az évek során több száz film vált olyan klasszikussá, amelyet megnézve még napokig beszélgettek róla az emberek, hogy megértsék. Sok filmkritikus állítja, hogy vannak olyan produkciók is, amit egyszer megnézve szinte lehetetlen megérteni. A kedves Olvasók között is biztosan akad olyan ember, aki második, vagy harmadik megnézésre értette meg egy adott film lényegét. Vess rájuk egy pillantást, hátha ezek is a kedvenceid közé fognak tartozni.

16. Kódjátszma (The Imitation Game, 2014)

Alan Turing (Benedict Cumberbatch) hamar nagy figyelmet kelt a Cambridge Egyetemen újító gondolataival. Szakterülete a modern számítástechnika. Amikor Nagy Britannia hadba száll a Német Birodalom ellen, Alan újításainak a hadsereg is nagy hasznát veszi, de kódfejtőként ő is bevonul. Ekkor ismerkedik meg Joan Clarke-kal (Keira Knightley), akivel szoros barátságot köt, egymásba szeretnek, végül pedig összeházasodnak. Alan Turing azonban titokban homoszexuális. Titka folyamatosan kínozza, ráadásul ha kitudódik a dolog, kegyetlen büntetésre számíthat.

Kódjátszma (The Imitation Game, 2014)

15. A lány a vonaton (The Girl on the Train, 2016)

Rachel Watson minden reggel ugyanazzal a vonattal megy a városba, ahol dolgozik. A szerelvény mindig ugyanott áll meg, hogy várakozzon kicsit, ahonnan a nő kertes házakra lát, többek közt az általa elnevezett Jess és Jason házára. Rachel szívesen figyeli minden nap a párocska életét, s úgy tűnik, tökéletes életet élnek. Egyszer azonban azt olvassa az újságban, hogy egy nő eltűnt, s mellette Jess fényképét látja. Rachel akarva-akaratlan az ügy részese lesz…

A lány a vonaton (The Girl on the Train, 2016)

14. Szemfényvesztők (Now You See Me, 2013)

Egy csapat illuzionista esélyt kap arra, hogy olyan előadással és trükkökkel kápráztassák el a nézőket, amelyeket még senki sem látott. Első nagy dobásuk során kirabolnak egy párizsi bankot, ami az FBI és az Interpol érdeklődését is felkelti. Ám senki nem sejti, hogy ez még csak a kezdet.

Isla Fisher - Szemfényvesztők

13. A bíró (The Judge, 2014)

A nagyvárosi menő ügyvéd, Hank (Robert Downey Jr.), édesanyja halála miatt hazautazik, ahol kénytelen elviselni apja (Robert Duvall) társaságát. Az idős bíró meglehetősen nehéz természetű, nagyon beteg, ráadásul gyilkossággal gyanúsítják. Ahogy Hank egyre több időt tölt el a szülői házban, rádöbben arra, hogy miért is szökött meg onnan évekkel ezelőtt. Idővel azonban felszínre törnek érzelmei, elvégre a vér nem válik vízzé.

A bíró 2014

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·