FILMEZZUNK.HU
20 legjobb film a szerelemről, amit feltétlen látnod kell

20 legjobb film a szerelemről, amit feltétlen látnod kell

373

Legjobb filmek a szerelemről

Már több ezer – talán millió – romantikus alkotás készült a filmtörténelem során, ám az emberek évről-évre vágynak az új szerelmi sztorikra. Valószínűleg azért tud ilyen sikeres lenne ez a téma, mert a szerelemről szóló filmek mindig a közönséghez szólnak, át tudjuk érezni, bele tudjuk élni magunkat mi is ebbe az állapotba.

Alábbi cikkünkben 20 olyan filmet mutatunk be, amik különböző időkben, különböző műfajokban játszódnak, de egyvalami mindegyik produkciót összeköti: az igaz szerelem.

20. Az 50 első randi (50 First Dates, 2004)

Az unatkozó playboy, Henry Roth (Adam Sandler) éli vidám mindennapjait a földi paradicsomban Hawaii-on. Könnyed és kellemes életéhez már csak egy nő hiányzik, és Henry sikeresen bele is fut az elbűvölő Lucybe (Drew Barrymore). A csodálatos együtt töltött első nap után azonban Henryt sokként éri a hír, hogy a lány memóriája egy autóbalesetben menthetetlenül megsérült, emiatt semmire sem emlékszik az előző napból. De a szerelem nem ismer akadályokat, így Henry minden nap nekiáll, hogy újra és újra meghódítsa a lányt.

Az 50 első randi (50 First Dates, 2004)

19. Káprázatos holdvilág (Magic in the Moonlight, 2014)

Wi Ling Soo minden idők legünnepeltebb bűvésze nem más, mint egy mogorva, zsémbes, angol férfi, Stanley Crawford (Colin Firth), aki nem mellesleg ki nem állhatja azokat, akik azt állítják, hogy képesek igazi varázslatra. A neves bűvészt meggyőzi legjobb barátja, Howard Burkan (Simon McBurney), hogy látogasson el a Catledge családhoz, és leplezzen le egy fiatal és bájos látnokot, Sophie Bakert (Emma Stone). Sophie édesanyjával (Marcia Gay Harden) érkezett a Catledge család hívására, akik szeretnének kapcsolatba lépni egy elhunyt személlyel. Brice (Hamish Linklater), az ifjú Catlidge nyomban fülig beleszeret az ifjú látnokba. Crawford pedig tanácstalanul áll a helyzet előtt, hogyan lehet, hogy csak ő látja a nyilvánvalót: Sophie csak egy csaló.

Káprázatos holdvilág (Magic in the Moonlight, 2014)

18. Micsoda nő! (Pretty Woman, 1990)

Edward Lewis, a sikeres és jóképű üzletemben Los Angelesbe utazik, és az egyik este megismerkedik egy örömlánnyal, Viviannel, aki még új a szakmában. A férfi másnap minden hátsó szándék nélkül felajánlja a nőnek, hogy legyen a partnere az üzleti héten, Vivian pedig örömmel fogadja el az ajánlatot. A nő varázsának a jégszívű üzletember sem tud ellenállni.

Micsoda nő! /Pretty woman, 1990/

17. Szerelem (Amour, 2012)

A film középpontjában egy egymást kamaszként szerető idős párizsi értelmiségi házaspár áll. Miután az asszony két egymást követő agyvérzésben megbénul és magatehetetlenné válik, férje nem hajlandó feleségét kórházba küldeni, hanem ő maga ápolja.

Szerelem (Amour, 2012)

Oldalak: 1 2 3 4 5


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·