FILMEZZUNK.HU
A Rampage lenne minden idők legjobb videojáték adaptációja?

A Rampage lenne minden idők legjobb videojáték adaptációja?

1847

RottenTomatoes: A Rampage lenne minden idők legjobb videojáték adaptációja?

Rampage: Tombolás jelenleg a legjobbra értékelt videójáték-adaptáció a Rotten Tomatoes-on – ami nem egy ismeretlen műfaj Dwayne Johnson számára, aki már szerepelt a 2004-es Doomban is, írja a mafab.hu. A helyzet azzal a filmmel is hasonló volt, mint az óriásgorillás zúzással: a rajongók tömték a mozikasszát, a kritikusok meg fanyalogtak.

Rampage: Tombolás és rombolás (Rampage, 2018) - Előzetes

No de: bár a Rampage-film története nem egyezik meg teljesen a klasszikus játék történetével (abban az emberek változnak át hatalmas, tomboló szörnyekké, nem az állatok), valahol mégis videójáték-filmadaptációnak számít, hiszen az alapötletet innen vették, és így a maga kerek 50 százalékos kritikusin értékelésével a valaha készült legjobbra értékelt filmadaptációnak számít napjainkban. Még a 49 százalékra értékelt új Tomb Raidert is lenyomta, pedig abban egy Oscar-díjas színésznőnek nem kellett használnia tehetségét. A Rampage-ban viszont Johnson minden elvárt készségét megcsillogtathatta: marcona, de gyengéd, ha kell, és a végletekig küzd azért, hogy az általunk ismert világ ebben a formában maradjon fenn. Aztán elsüt valami vicceset.

A videójáték-filmek amúgy 20 és 30 százalék közötti értékelés környékén mozognak a filmipar bölcsészei szerint, így a Rampage tényleg túlteljesítette az elvárásokat: nem beszélve arról, hogy a nyitó hetén 35 millió dollárt kalapozott össze odahaza. Még van egy kis ideje, mielőtt a hétpecsétes titokként őrzött Bosszúálló filmmel érkező Thanos agyoncsaphatná.

És ne menjünk el a tény mellett: Dwayne Johnson nem csak egy igazi, nagybetűs sztár a maga  műfajában, hanem közel az egyik legszimpatikusabb ember is Hollywoodban: úgyhogy biztos, hogy a filmet akár igazi trashként is felfoghatjuk – annak pedig egy igazi gyöngyszem. Kúszik még feljebb az az értékelés, én azt mondom.

A Fekete Párduc minden idők legjobb filmje a RottenTomatoes-on

(Forrás: mafab.hu)


Article Tags: · ·