FILMEZZUNK.HU
A legjobb sci-fi filmek

A 15 legjobb sci-fi, ami a csillagok között játszódik

423

A legjobb sci-fi filmek

Nem könnyű dolog összeválogatni a legjobb filmeket az űrutazással kapcsolatosan, hiszen hamar rájövünk arra, hogy tengernyi fantasztikus alkotás készült ezekben a témákban. Szokták mondani, hogy minél kevésbé van feltárva valami, annál inkább vonz bennünket. Valószínűleg ezért is készült és készül ennyi űrbéli sci-fi, hiszen a világűrben rengeteg rejtélyes dolog van még felfedezetlenül. Íme a 15 kedvenc sci-fi filmünk, ami a csillagok között játszódik.

Neked melyik a kedvenc űrbéli sci-fi filmed? Írd meg kommentben vagy hozzászólásban a Facebook oldalunkra!

1. Mentőexpedíció (The Martian, 2015)

Mark Watney-ról (Matt Damon) azt hiszik, hogy meghalt a Mars felszínén az űrküldetése során, így mindenki lemond róla. Ő azonban életben maradt. Kénytelen feltalálnia magát egyedül az ellenséges és sivár bolygón, egyrészt hogy túléljen, másrészt, hogy jelezze valahogy a Föld felé, hogy életben van.

Mentőexpedíció - the martian

2. A galaxis őrzői (Guardians of the Galaxy, 2014)

Peter Quill (Chris Pratt), a kalandor és raboló, aki közel sem olyan híres, mint szeretné, nagy bajba kerül, mikor elrabol egy titokzatos gömböt, amelyet a csillagközi terrorista, Ronan (Chris Pratt) szeretne megszerezni magának világuralmi terveihez. Mikor Peter rájön, milyen veszély fenyegeti az univerzumot, úgy dönt, félreteszi önös érdekeit, és szövetséget köt négy nála is különösebb szerzettel, Rockettel (Bradley Cooper), a beszélő mosómedvével és fegyverszakértővel, Groottal (Vin Diesel), a mozgó és beszélő fával, Gamorával (Zoe Saldana), a kegyetlen bérgyilkosnővel, és Drax-szal (Dave Bautista), a nem túl éleseszű, de annál elszántabb bosszúállóval.

Chris Pratt - A galaxis örzői

3. Apollo 13. (Apollo 13, 1995)

1970. április 11-én az Apollo 13 három fős legénysége nekivág a végtelen világűrnek. Küldetésük nem mindennapi: leszállni a Holdra. A kilövés simán megy, a mérnökökből, tudósokból és matematikusokból álló houstoni irányító központ felügyeli a repülést. Az űrhajó majdnem eléri a Holdat, amikor a következő “Houston, baj van!” A három űrhajóst egy hibás alkatrész miatt bekövetkezett robbanás megfosztja az oxigéntől, az energiától, és a hajó irányításának lehetőségétől. A tét többé már nem a Hold elérése, hanem az életben maradás.

Apollo 13. 1995

4. Galaxis útikalauz stopposoknak (The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, 2005)

Mikor arra ébredsz, hogy nem csak a házadat akarják lerombolni egy autópálya építése miatt, de ráadásul különös földönkívüli lények akarják ugyanezt tenni az egész bolygóddal egy galaktikus űrsztráda miatt, elmondhatod, hogy rossz napod van. Arthur Dentnek (Martin Freeman) pontosan ebben van része. Barátjával – akiről váratlanul kiderül, hogy ő sem a Földről származik, hanem egy intergalaktikus stoppos – hihetetlen kalandokba keverednek a galaxis legbolondosabb vidékein.

Galaxis útikalauz stopposoknak (The Hitchhiker's Guide to the Galaxy, 2005)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·