FILMEZZUNK.HU
Most ünnepli 50. születésnapját Penélope Cruz – Íme 7 meglepő érdekesség a csodaszép színésznőről

Most ünnepli 50. születésnapját Penélope Cruz – Íme 7 meglepő érdekesség a csodaszép színésznőről

10165

Penélope Cruz érdekességek

Cruz karrierje elején kisebb szerepeket kapott több spanyol tévé-show-ban és videoklipben. A filmesek is felfigyeltek a szép, magas lányra. 1991-ben szerepet kapott az El laberinto griego című moziban. Ezzel a filmmel indult be karrierje és nem sokkal később Pedro Almodóvar filmjeivel ért el a csúcsra. Az Oscar-díjas Penélope Cruz a napokban ünnepli születésének a 50. évfordulóját, melynek alkalmából ezúttal az ő életéről gyűjtöttünk össze néhány meglepő érdekességet.

Penélope Cruz érdekességek

1. Születési neve Penélope Cruz Sánchez. A Pe becenévre hallgató kislány már gyermekkorában imádott szerepelni, de nem színésznõnek készült, hanem a tánc vonzotta.

2. Később, miután 15 évesen háromszáz másik jelentkező előtt megnyert egy tehetségkutató versenyt, felhagyott a tánccal, otthagyta az iskolát, és minden idejét induló színészkarrierjének szentelte.

Volver (2006)

3. Az igazi áttörést az jelentette számára, amikor a sztárrendező, Pedro Almodóvar felfedezte magának. Hiszen ha valaki az ő filmjeiben szerepel, annak nemcsak díjesőkre van jó esélye, hanem arra is, hogy Hollywood is érdeklődni kezdjen iránta.

4. Ő az egyetlen spanyol színésznő, akinek sikerült Hollywoodban befutnia és hosszabb időn keresztül az amerikai filmipar élvonalában dolgoznia. Cruz egyben az első spanyol színésznő, akit – a legjobb női főszereplő kategóriában Pedro Almodóvar Volver c. filmjében nyújtott produkciójáért – az Oscar-díjra és az Arany Glóbusz-díjra is jelöltek. Később a Vicky Cristina Barcelonában alakított szerepéért meg is kapta a legjobb női mellékszereplőnek járó Oscar-díjat.

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · ·