FILMEZZUNK.HU
A legjobb autós filmek

Minden idők 10 legjobb autós filmje, amit látni kell

74427

A legjobb autós filmek

Ha szereted a száguldást, akkor nagyon jó helyen jársz, ha nem igazán vagy oda érte, akkor cikkünk után remélhetőleg megváltozik a sebességhez való hozzáállásod. Ezúttal olyan produkciókat szeretnénk bemutatni, amiktől garantáltan megjön a kedved ahhoz, hogy leszervezz a haverokkal egy izgalmakkal teli nyári gokartversenyzést. Lássuk hát, melyek azok az autós filmek, amelyek a legnagyobb hatással voltak ránk.

10. Tolvajtempó (Gone in Sixty Seconds, 2000)

Memphis (Nicolas Cage) minden idők egyik legjobb autótolvaja. Sikerének a titka a szervezettség, pontosság, megbízhatóság és páratlan merészség. Ezúttal viszont olyan feladatot kap, miben még ő maga sem hisz. Nem kevesebb, mint ötven luxusautót kell ellopnia egyetlen éjszaka alatt. Memphis gondolkodás nélkül elutasítaná a megbízást, ha volna választása, ezúttal azonban a megrendelő a maffia, akivel nem tanácsos ujjat húzni.

Tolvajtempó (Gone in Sixty Seconds, 2000)

Nicolas Cage a legtöbb jelenethez nem használt kaszkadőrt. Három különböző neves autós kaszkadőr iskolában tanult, hogy elsajátítsa a szakma minden csínját-bínját.

9. Felpörgetve (Driven, 2001)

Jimmy Bly újonc autóversenyző és a jelenlegi bajnok, Beau Brandenburg elkeseredetten küzdenek az év bajnoki címéért. Bly csapatának tulajdonosa, Carl úgy dönt, hogy az újonc mellé visszahívja a veterán Joe Tantót, aki már évek óta nem ült versenyautóban, de Carl Henry, a csapat tulajdonosa bízik benne. Tanto megpróbálja feledni elszalasztott lehetőségeit, a balesetet, amelynek csaknem áldozatául esett társával együtt, és Carl unszolására visszatér a pályára.

FelpörgetFelpörgetve (Driven, 2001)ve (Driven, 2001)

Izgalmas autós filmek közül való a Felpörgetve, ahol Sylvester Stallone próbálja meg bebizonyítani, hogy mennyeire odavan a sebességért. Bár a kritikusok nem fogadták túl nagy lelkesedéssel, a mi toplistánkban ennek is helye van!

8. Verdák (Cars, 2006)

Lightning McQueen, az ifjú versenyautó csak a hírnévre és a trófeákra hajt. Egészen addig, amíg igaz barátokra nem talál. Éppen a Piston Cup bajnokságra tart, amikor az Államok egy félreeső vidékén kényszerű pihenőt kell tartania egy Radiator Springs nevű álmos kisvárosban. Ott olyan új ismerősökre tesz szert, akik megértetik vele, hogy az életben nem a cél, hanem az oda vezető út az igazán fontos.

Verdák (Cars, 2006)

A 10 felsorolt autós filmek közül toronymagasan a legtöbb anyagi bevételre a Verdák tettek szert, pedig még csak nem is élőszereplős produkció, hanem egy mese. 2007-ben a Golden Globe-gálán ezt az animációs rajzfilmet látták a legjobbnak a kategóriáján belül.

7. Ágyúgolyó futam (The Cannonball Run, 1981)

Nincs díj, amit meg lehetne nyerni ezen a különlegesen őrült futamon, sőt, gyakorlatilag szabályok sincsenek. A verseny teljesen illegális. Mondani sem kell, több ezer közlekedési rendőr feni már a fogát a versenyzőkre. A játék lényege: a többieket kilökni az útról, és elsőként célba érni, háromezer mérfölddel arrébb. Állítólag Amerika ötvenkét állama közül egyikben sem büntetik a gyorshajtást halállal, bár Texast illetően még a szervezőknek is vannak kétségeik.

Ágyúgolyó futam (The Cannonball Run, 1981)

A film eredetileg akciófilm lett volna Steve McQueennel a főszerepben, azonban a színész halála után Burt Reynoldsra szállt a főszerep és vígjáték lett belőle. Érdekesség még, hogy Roger Moore újranézte az összes addigi 007-es filmet, amiben szerepelt, hogy minél hitelesebben állíthasson görbe tükröt maga elé.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·