FILMEZZUNK.HU
15 motiváló film, amit még idén meg kell nézned

15 motiváló film, amit még idén meg kell nézned

48524

A legjobb motiváló filmek

Vannak különleges filmek melyek inspiratívan hatnak ránk. Ahogy megnéztük őket, rögtön máshogy akarunk utána élni, extrémebben, keresve a kihívásokat. Íme 15 motiváló film, amik segítenek kilábalni a nehéz időszakokból

Természetesen motiváló filmek toplistánkból hiányozhat a kedvenced, mivel az összeállítás szubjektív. Ha ismersz még te is hasonló témájú alkotást, kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy pótolni tudjuk hiányosságunkat.

1. A leggyorsabb Indian (The World’s Fastest Indian, 2005)

Burt Munro (Anthony Hopkins) egy isten háta mögötti kisvárosban él, valahol Új-Zélandon az 1960-as években. Saját világot teremtett magának, amelynek két főszereplője van – ő és az 1920-as években gyártott Indian márkájú motorja. Egész életét a motor tökéletesítésének szenteli, és amikor úgy érzi, hogy elkészült vele, nekivág a nagy útnak. A világ egyik leghíresebb gyorsasági pályája a Utah állambeli Bonneville sóval borított síksága. Az út hosszú, és a 60-as évek felgyorsult életet élő Amerikájában úgy közlekedik a világ végéről érkező férfi, mintha egy idegen bolygón járna. Munrót különös és nyílt természete, fanatikusságában is tiszta vágyai átsegítik a nehézségeken; bármerre visz az útja, mindig nyomot hagy maga után azokban az emberekben, akikkel kapcsolatba került.

A leggyorsabb Indian (The World's Fastest Indian, 2005)

2. A Straight Story – Igaz történet (The Straight Story, 1999)

Alvin Straight 73 éves özvegyember, aki lányával, Rose-zal éldegél az Iowa állambeli kis városkában. Afféle régimódi cowboy, saját értékrendje és erkölcsi kódexe szerint élő figura. Büszke és makacs, orvoshoz menni sem hajlandó, noha egészségi állapota rohamosan romlik. Telefonon értesítik, hogy fivére, Lyle szívinfarktust kapott, mire Alvin elhatározza, hogy meglátogatja őt Wisconsin állambeli otthonában. Se kocsija, se jogosítványa, a fűnyírógépe az egyetlen közlekedési eszköz, ami szóba jöhet számára. Háromszázötven mérföldes út áll előtte…

A Straight Story - Igaz történet (The Straight Story, 1999)

3. Carter edző (Coach Carter, 2005)

Alaposan felkavarja a kedélyeket a Richmondi Középiskola új kosárlabda edzője, Ken Carter (Samuel L. Jackson), aki hátrányos helyzetű, többnyire az utcán és nem a tanteremben lézengő diákjaitól megköveteli, hogy jó jegyeket szerezzenek, és igényesen öltözzenek fel a meccs előtt, különben nem játszhatnak. A szigorú edzővel nem lehet packázni, még arra is hajlandó a fegyelem és a diákok oktatása érdekében, hogy lefújja az edzéseket, ameddig a tanulmányi eredmények nem javulnak.

Carter edző (Coach Carter, 2005)

4. Az első igazi nyár (The Way, Way Back, 2013)

Ez a nyár egész jól alakul Duncan (Liam James), a tipikus, otthonülő 14 éves fiú számára, akinek sem barátai, sem önbizalma sincs. Az egész azzal kezdődik, hogy nyári kirándulásra indulnak édesanyjával, anyja párjával és annak lányával. Bár Duncan nagyon szégyellős, mégsem akar végig a szobájában kuksolni. Ekkor még nem is sejti, hogy a vízi park meglátogatása megváltoztatja az egész nyarat.

Az első igazi nyár (The Way, Way Back, 2013)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·