FILMEZZUNK.HU
Mel Gibson ismét háborús filmet rendez

Mel Gibson ismét háborús filmet rendez!

1530

Mel Gibson ismét háborús filmet rendez

A színész-rendező Mel Gibson újra a kamera másik oldalára áll,  és a hosszú kihagyás után elkészült, 2016-os A fegyvertelen katona után ismét a második világháborúban játszódó filmet rendez, a Destroyert, írja a mafab.hu. A fegyvertelen katona komoly kritikai visszhangot is kapott, ahogy Oscar-jelölést is, a főszereplő Andrew Garfield teljesítménye és a Gibsontól elvárt, igen valósághű erőszakábrázolás pedig hozta a kötelezőt. Így nem nagyon kell attól tartanunk, hogy Gibson zsinórban második háborús filmje majd finomkodni fog a vásznon.

A fegyvertelen katona (Hacksaw Ridge, 2016) - Kritika

A Destroyer története is az 1945ben zajló okinawai csatára koncentrál majd, ám egy másik szemszögből mutatja majd meg azt. A filmmel Gisbon élettársa, Rosalind Ross is bemutatkozik, mint forgatókönyvíró. A film A fegyvertelen katonához hasonlóan igaz történeten alapul, amelynek John Wukovits Hell From the Heavens: The Epic Story of the USS Laffey and World War II’s Greatest Kamikaze Attack könyve adja majd az alapját.

A film nemcsak ebben mutat majd hasonlóságot Gibson előző filmjével, hanem abban is, hogy a két történet finoman reflektál majd egymásra – és mind a kettőben meghúzódik egy erős szál a hősiességről, bajtársiasságról és helytállásról. Illetve – mivel mind a két film ugyanazon a helyszínen játszódik – hasonló hangulatot és mozis élményt várhatunk majd tőle.

Mel Gibson

Ám a filmrendezés mellett Gibsonnak egyéb bokros teendői is vannak, így még nem tudni, hogy a filmet mikor kezdik el forgatni. Gibson jelenleg a The Six Billion Dollar Man– remake-ről tárgyal, amely nyáron kezd el forogni, és ha a színész megkapja a szerepet, akkor a saját filmje minden bizonnyal jövő télre tolódik. Gibson a The Passion of the Christ: Resurrection projekten is dolgozik eközben – de elképzelhető, hogy a Halálos fegyver 5-öt lehúzza erről a szép és terebélyes listáról.

Mel Gibson 12 legjobb filmje

(Forrás: mafab.hu)


Article Tags: · ·