FILMEZZUNK.HU
A legjobb kalózos filmek

A 10 legjobb kalózos film, amit vétek lenne kihagyni

44907

A legjobb kalózos filmek

A kalózkodás a tengeren, illetve a partokon hajón mozgó elkövetők által végrehajtott szervezett rablás, amely a 21. században is komoly probléma. Az írók, filmkészítők és játékgyártók a halálfejes lobogót (angolul Jolly Roger) használják elterjedten a kalózok szimbólumaként. Toposszá vált a fél szemét fekete kendővel bekötő és a féllábú kalóz is. A legismertebb talán a karib-tengeri kalózkodás, pedig a tengeri rablás valószínűleg végigkísérte a hajózás történetét és sokszor játszott számottevő szerepet. Alábbi cikkünkben ebből a témából szemezgettünk. Íme a 10 legjobb kalózos film, amit érdemes megnézni!

Szerintetek melyik a legjobb kalózos film? Ki a kedvenc kalózod? Melyik kalózfilm/kalózfilmek maradtak le a listáról? Válaszaitokat várjuk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben!

10. Szindbád – A hét tenger legendája (Sinbad: Legend of the Seven Seas, 2003)

Fürge vitorlás szeli a végtelen habokat. Rajta a kalózok utolsó nagy fogásukra készülnek. Vezérük, Szindbád, a legendás hajós és tolvaj azt ígérte: ha sikerül elrabolniuk a Béke Könyvét, szögre akaszthatják szablyáikat, tőreiket, mordályaikat, falábukat, és irány egy trópusi sziget, az örök nyaralás! Csakhogy a Könyvet nem más őrzi, mint Szindbád gyermekkori barátja, Próteusz. És hogy a helyzet még zűrösebb legyen, a tengerből hatalmas szörny bukkan fel, akit Erisz, a viszály istennője küldött hőseink nyakába…

Szindbád - A hét tenger legendája (Sinbad: Legend of the Seven Seas, 2003)

9. Feketeszakáll szelleme (Blackbeard’s Ghost, 1968)

Steve Walker Godolphinbe szerződik, a helyi középiskola atlétikai csapatának lesz az egyik edzője. Alig érkezik meg új munkahelyére, máris részt vesz egy jótékonysági vásáron. A vásárt helybeli idős hölgyek azért rendezik, hogy támogatásukról biztosítsák a helyi fogadót, amelyet egy bizonyos Silky Seymour kaszinóvá szeretne alakítani. Az árverésen Steve olyan régi ágymelegítőt szerez magának, amelyről kiderül, hogy csodákra képes. Az ágymelegítő belsejében lapuló varázsigét elég csak egyszer elismételnie, máris megjelenik a legendás kalóz, Feketeszakáll szelleme. Mi az, hogy megjelenik? El sem akar tűnni!

Feketeszakáll szelleme (Blackbeard's Ghost, 1968)

8. A kincses sziget kalózai (Cutthroat Island, 1995)

A kincses sziget kalózai című kalandfilm főhőse a  rettegett kalóz, Morgan Adams, aki apja halála után átveszi a legénységet és a kalózhajót. Kezébe kerül egy kincsestérkép harmada, ezért nyomozni kezd a hiányzó darabok után. A kereséssel azonban nincs egyedül, mivel Morgan nagybátyja is a térkép összeillesztésén munkálkodik. A nagybácsi attól sem fél, ha a tengeren kell vérremenő csatát vívnia a lánnyal.

A kincses sziget kalózai (1995)

7. Kalózok (Pirates, 1986)

Hét tenger legkegyetlenebb és legmogorvább kalóza, a szőrös szívű és még szőrösebb képű Red kapitány a nyílt tengeren hányódik szárnysegédjével, Békával, valamint néhány kiéhezett cápával maga körül. A két rettenetes kalóz éhségében már majdnem egymást falná fel, mikor szerencséjükre rájuk talál a Neptun nevű spanyol gálya legénysége és megmenti őket. A falábú kapitány egy pillanatig sem tölti az idejét holmi hálálkodással, sokkal inkább szövögeti gonosz tervét, hogyan vegye át a hatalmat a Neptunon, ugyanis a hajó gyomra rejti az évszázad legnagyobb fogását: egy színarany azték trónszéket. Nincs, aki megállítsa õt. Na jó, mégis van…

Kalózok (Pirates, 1986)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·