FILMEZZUNK.HU
Rekordidő alatt lépte át az 1 milliárd dollárt a Bosszúállók 3!

Rekordidő alatt lépte át az 1 milliárd dollárt a Bosszúállók 3!

2737

Hétvégi bevételi lista, USA – 2018. május 4-6.

Tovább döntögeti a rekordokat a Marvel szuperprodukciója, a nézők a második hétvégén is özönlöttek a filmre, írja a mafab.hu. Premierjének második hétvégéjén is magabiztosan végzett a bevételi listák élén a Bosszúállók: Végtelen háború. A film mindössze 9 nap alatt 450 milliót termelt az USÁ-ban, és csak 11 nap kellett neki, hogy világszinten átlépje az 1 milliárd dollárt, amire eddig még soha nem volt példa a filmtörténelemben. Ha csak az amerikai piacot nézzük, egyedül a Star Wars – Az ébredő Erő  tudott ennél jobb számokat produkálni ilyen kevés idő alatt, világszinten pedig egy sem. Ami a nemzetközi piacot illeti, a képregény adaptáció minden idők legjobb oroszországi premierhétvégéjét produkálta 17,6 millió dollárral, és már három nap alatt többet hozott, mint az Amerika kapitány: Polgárháború a teljes mozis pályafutása alatt. Az 1,16 milliárd dolláros összbevétellel a Bosszúállók 3 a hatodik olyan Marvel-mozi, ami átlépte az 1 milliárdos álomhatárt.

Bosszúállók: Végtelen háború kritika

Kimondottan jól nyitott a mozikban Kurt Russell és Goldie Hawn filmjének remake-je, a hamarosan a hazai mozikba is érkező Átejtve, mely 14,75 millióval zárt a hétvégét. Bár a filmért nem kimondottan rajongtak a kritikusok (30 százalék a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon), ez nem vette el a nézők kedvét. A kritikailag sikert arató, Charlize Theron és Mackenzie Davis főszereplésével bemutatott Tully azonban a várakozást alatt teljesített a kasszáknál, és 3,18 milliójával csak a hatodik helyet szerezte meg.

A dobogó harmadik fokát Emily Blunt sikerhorrorja, a Hang nélkül szerezte meg 7,6 millióval. A mindössze 17 millióból forgatott produkció már 255 milliót termelt világszerte.

A mezőny további részében nem történt jelentős változás az előző héthez képest, a Túl szexi lány a negyedik, a Rampage: Tombolás pedig a hatodik helyen végzett. Szinte hihetetlen, de a jövő héttől Blu-rayen és DVD-n is megvásárolható Fekete Párducnak továbbra is bérelt helye van az élmezőnyben 12 héttel a premierje után, és 1,3 milliárdot meghaladó összbevétellel a háta mögött.

Amerikai hétvégi bevételi lista:

  1. Bosszúállók: Végtelen háború – $112,4M / $1,16MRD
  2. Átejtve – $14,7M / $14,7M
  3. Hang nélkül – $7,6M / $255,2M
  4. Túl szexi lány – $4,9M / $37,7M
  5. Rampage: Tombolás – $4,6M / $377,8M
  6. Tully – $3,1M / $3,3M
  7. Fekete Párduc – $3,1M / $1,33MRD
  8. Felelsz vagy mersz – $1,8M / $58,4M
  9. Super Troopers 2 – $2,8M / $25,4M
  10. Bad Samaritan – $1,7M / $1,7M

(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

Parádés a Bosszúállók 3 forgatási videója

(Forrás: mafab.hu)


Article Tags: · · · · · · · · · · ·