FILMEZZUNK.HU
A legjobb filmek könyv alapján

10 legjobb film, amelyek könyv alapján készültek

32474

A legjobb filmek könyv alapján

A mostani cikkünkben olyan filmeket gyűjtöttünk össze, ahol az alap sztori könyv formátumban jelent meg és utána filmesítették meg. Ha már olvastad valamelyik történetet, a filmet se hagyd ki! A filmek sorrendje kizárólag saját véleményen alapszik.

10. Vizet az elefántnak /Water for Elephants, 2011/

Jacob (Robert Pattinson) az állatorvosi egyetemen tanul, amikor hirtelen felindultságában mindent hátrahagy, és csatlakozik egy vándorcirkuszhoz. A cirkusz varázslatos és izgalmas világa teljesen beszippantja a fiút, akire ráadásul a szerelem is rátalál Marlena (Reese Witherspoon) személyében. A gond csak az, hogy a nő férjnél van, és komoly erőfeszítéseket tesz, hogy hűséges is maradjon hozzá. A két hős szerelmes együtt utazza végig a húszas évek Amerikáját Rosie-val, az ösztövér elefánttal.

Vizet az elefántnak (Water for Elephants, 2011)

9. A szabadság útjai /Revolutionary Road, 2008/

Frank (Leonardo DiCaprio) és April (Kate Winslet) Wheeler hét éve alkotnak egy párt. Irtóznak a középszerűségtől és a megfeleléstől, de kapcsolatuk hamarosan unalmassá és szürkévé válik, amikor a kertvárosba költöznek, hogy felneveljék két gyermeküket. April javaslatára Párizsban akarnak új életet kezdeni, de amikor közeleg a döntés ideje, kiderül, hogy valamelyikük inkább a megalkuvást választaná.

A szabadság útjai (Revolutionary Road, 2008)

8. Csokoládé /Chocolat, 2016/

A Csokoládé című francia filmdráma egy 19. században élt fekete bőrű cirkuszi mutatványos felemelkedését és hihetetlen sikertörténetét meséli el. Rafael Padilla, a kubai származású cirkuszi művész volt az első színes bőrű férfi a porondon. Barátjával, Footit-tel közös műsorszáukkal bejárták egész Franciaországot, majd Párizsban igazi sztárokká váltak. Csokoládé a kor olyan emblematikus személyiségeit is megihlette, mint Toulouse Lautrec vagy a Lumiére-fivérek.

Csokoládé 2016

7. Napos oldal /Silver Linings Playbook, 2012/

Pat (Bradley Cooper) 8 hónapot töltött elmegyógyintézetben idegösszeroppanása miatt, ezalatt feleségét, állását és házát is elvesztette, mégis bizakodva áll az újrakezdéshez. Szüleihez költözik, akik nem igazán tudják, hogyan kezeljék a helyzetet, és csak arra vágynak, hogy Pat ismét saját lábára álljon. Azonban feltűnik Tiffany (Jennifer Lawrence), aki üzletet köt Pattel: segít neki visszaszerezni feleségét, ha Pat viszonozza a szívességet. Azonban az idő múlásával egyre közelebb kerülnek egymáshoz.

Napos oldal /Silver Linings Playbook, 2012/

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·