FILMEZZUNK.HU
A legjobb szerelmes filmek

A valaha volt 20 legjobb szerelmes film az IMDB szerint

30172

A legjobb szerelmes filmek

Alábbi cikkünkben bemutatjuk röviden azt a 20 szerelmes filmet, amit a világ egyik legnagyobb filmes adatbázisa, az IMDB a legjobbnak tart. Cikkünk alatt hozzászólásban, esetleg Facebook oldalunkon kommentben várjuk, hogy szerinted melyek azok a szerelmes filmek, amelyeket mindenképpen érdemes lenne megnézni!

20. Lagaan (Lagaan: Once Upon a Time in India, 2001)

A film Indiában játszódik, a gyarmatosítás korában. A monszunesõk után a tönk szélén álló földmûveseknek ki kell fizetniük az adót az elmosott termés után is. A brit földesúr kihívja õket egy krikettmérkõzésre, amelynek tétje az adó elengedése, vagy duplán megfizetése. Az ismeretlen sportjátékban való helytállás reménytelennek tûnik az emberek többsége számára. Egy ifjú mégis vállalja a csapat megszervezését. Õ már sokszor figyelte az angolok játékát a pálya szélérõl. Most végre megmutathatja az ellesett trükköket…

Lagaan (Lagaan: Once Upon a Time in India, 2001)

19. A Manderley-ház asszonya (Rebecca, 1940)

Max de Winter nem rég özvegyült meg, de máris új feleséget hoz a házba. A fiatal, vonzó nő, akivel egy szállodában ismerkedett meg az angol földbirtokos, igyekszik megbarátkozni az új helyzettel, azonban nincs könnyű dolga, mert férje még láthatóan nem heverte ki első felesége halálát. Nem ez azonban az egyetlen nehézség, amivel szembe kell néznie. Mind több jel utal arra, hogy a ház előző asszonyának halálát maga a férj a felelős.

A Manderley-ház asszonya (Rebecca, 1940)

18. PK (2014)

A PK című filmben egy különös idegen érkezik a városba, és állandóan kérdéseket tesz fel ott, ahol eddig még egyébként senki nem tett fel kérdéseket. Csak a neve kezdőbetűit lehet róla tudni: P.K.-t (Aamir Khan) ezek a teljesen ártatlan kérdései és a gyermeki kíváncsisága kíséri végig azon a kalandos utazáson, amit közben a szerelem, a nevetés és szabadság életérzése is megfűszerez…

PK (2014)

17. Ez történt egy éjszaka (It Happened One Night, 1934)

Az Ez történt egy éjszaka című film főhőse Peter, a szabad szájú újságíró, és Ellie, a kissé megszédült úrilány, aki megszökött otthonról. Útjaik keresztezik egymást, és a helyzet úgy hozza, hogy kénytelenek együttműködni. Lényegében kihasználják egymást: az újságírónak a lány nagy sztorit jelent, a lánynak pedig kell a férfi, hogy eljusson New York-ba, eltiltott vőlegényéhez.

Ez történt egy éjszaka (It Happened One Night, 1934)

16. Elfújta a szél (Gone With the Wind, 1939)

Az amerikai polgárháború idején egy georgiai ültetvényes lánya,  Scarlett O’Hara beleszeret a szomszéd birtokos fiába, Ashley azonban unokatestvérét választja helyette. Scarlett sorsát élet és halál, frigy és pusztulás kíséri, de egy ismeretlen férfi, Rhett Butler feltűnése mindent megváltoztathat.

Elfújta a szél (Gone With the Wind, 1939)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·