FILMEZZUNK.HU
10 legjobb Pierce Brosnan film, amit mindenképpen látni kell

10 legjobb Pierce Brosnan film, amit mindenképpen látni kell

32238

Pierce Brosnan legjobb filmjei

Pierce Brosnan, születési nevén Pierce Brendan Brosnan a napokban ünnepli 70. születésnapját, melynek alkalmából ezúttal az ő filmjeiből állítottuk össze toplistánkat. Első nagy sikerét az 1981-ben forgatott Újvilági rapszódiának, valamint az 1982-ben induló Remington Steele-nek köszönheti. 1994-ben felkérték James Bond megformálására a soron következő Bond filmbe, az egy évvel később bemutatott Aranyszembe. Ezt követően még háromszor bújt a 007-es ügynök bőrébe. Ám a 007-es ügynök szerepén túl is vannak remek filmjei Pierce-nek. Íme a mi 10 kedvencünk!

Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik! Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Pierce Brosnan produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

10. Százkarátos szerelem (Love Punch, 2013)

Richard (Pierce Brosnan) és Kate (Emma Thompson) egy elvált házaspár, akik ott szúrnak oda a másiknak, ahol csak tudnak . Bár látszólag ki nem állhatják egymást, barátaik és gyermekeik biztosak abban, hogy újra összejönnek. Egy napon Richard azzal állít be Kate-hez, hogy egy cégpanama miatt minden vagyonukat elveszették. Mindketten Párizsba repülnek, hogy mentsék a menthetőt. Sajnos úgy fest, hogy kudarccal járnak, ám van egy mentő ötletük. A nehéz helyzetükért felelős cég vezetőjének lánya nemsokára férjhez megy, Richard és Kate pedig elhatározza, ellopják az esküvőről a milliókat érő gyémánt nyakláncot. A terv megvalósításában barátaikra is számíthatnak, csakhogy egyikük sem volt mestertolvaj, ráadásul egy kissé talán már idősek is a szakmához.

Százkarátos szerelem (Love Punch, 2013)

Tudtad, hogy…?

Az egyik jelenetben Pierce Brosnan karaktere azt mondja, hogy: “nem mi vagyunk a rózsaszín párduc.” Ez egy utalás A Rózsaszín Párduc (1963) című filmre, melynek története nagyban hasonlít a Százkarátos szereleméhez.

9. Kiút nélkül (No Escape, 2015)

Új tengerentúli otthonukban egy amerikai család egy puccs kellős közepén találja magát, és kétségbeesetten próbálnak menedéket találni egy olyan helyen, ahol a külföldieket azonnal kivégzik.

Kiút nélkül (No Escape, 2015)

Tudtad, hogy…?

Owen Wilson 11 éve játszott utoljára akciófilmben/thrillerben.

8. Mamma Mia! (2008)

Donna (Meryl Streep) sikeres és független nő, szállodát vezet egy kis görög szigeten, és egyedül neveli lányát, Sophie-t (Amanda Seyfried). Elérkezett az ideje, hogy az ifjú Sophie férjhez menjen. Az esküvőre hivatalosak Donna régi barátnői, Rosie (Julie Walters) és Tanya (Christine Baranski), így régi zenekaruk, a Donna és a Dinamók újra összeállhat. Az esküvői készülődés közben Sophie-t  leginkább az apja kiléte foglalkoztatja. Úgy dönt, hogy meghív három férfit Donna múltjából, hátha kiderül, ki a vér szerinti apja. Az esküvő napja eseményekkel teli, új szerelmek bimbóznak és régiek elevenednek fel.

Mamma Mia! /Mamma Mia! 2008/

Tudtad, hogy…?

Pierce Brosnan nek nem árulta el a menedzsere, hogy milyen filmre szerződött. Mindössze annyit mondott, hogy Meryl Streep is játszik benne, és Görögországban lesz a forgatás. Brosnan saját bevallása szerint bármit elvállalt volna, csak hogy egy filmben játszhasson a színésznővel.

7. Próbatétel (Butterfly on a Wheel, 2007)

Abby és Neil Warner tökéletes házasságban élnek. A tökéletes élet azonban rémálommá válik, mikor egy férfi elrabolja lányukat, Sophie-t. Tom Ryan egy jégszívű szociopata, akinek semmi veszítenivalója nincs. A közönséges emberrablónál azért is veszélyesebb, mivel nem a pénzre fáj a foga. Ő a Warner házaspár 10 év alatt felépített példás életét akarja szétrombolni. Különböző szörnyűséges követeléseket küld a szülők felé. Az idő fogy, a téboly pedig egyre növekszik…

Próbatétel (Butterfly on a Wheel, 2007)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·