FILMEZZUNK.HU
TOP 30: A legjobb filmek 1980 és 1995 között

TOP 30: A legjobb filmek 1980 és 1995 között

51099

A legjobb filmek 1980 és 1995 között

Alábbi összeállításunkban kicsit nosztalgiázunk, hiszen olyan filmekből készítettünk összeállítást, amelyek 2-3 évtizeddel ezelőtt kerültek bemutatásra, és mára már igazi klasszikusokká váltak. Következzenek az általunk legjobbnak vélt filmek 1980 és 1995 között.

A lista természetesen saját véleményen alapszik! Írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely alkotások maradtak meg leginkább az emlékezetedben.

30. Kincsvadászok (The Goonies, 1985)

Néhány fiú egy térképet talál, mely a rég halott Félszemű Willy kalózkapitány kincseinek rejtekhelyét jelzi. A víz alatt egy barlangban rá is találnak az elsüllyedt hajóra, ám a kincs holléte másokat is érdekel.

Kincsvadászok (The Goonies, 1985)

29. Batman – A denevérember (Batman, 1989)

Gotham Cityben a rendőrség tehetetlen a bűnözőkkel szemben, a város csak egyvalakiben bízhat. Az éjszaka fekete lovagja nem más, mint Batman, a denevérember, de hogy kicsoda ő valójában, nem tudja senki. A semmiből bukkan fel, s dolga végeztével köddé válik.

Batman - Denevérember (1989)

28. Beverly Hills-i zsaru-trilógia (Beverly Hills Cop-trilogy, 1984-1987-1994)

Axel Foley (Eddie Murphy), a detroiti zsaru örömmel veszi barátja, Mikey Tandino (James Russo) látogatását Kaliforniából. Sajnos Axel nem tud sokáig örülni a helyzetnek, ugyanis Mikey-t a szeme előtt gyilkolják meg. Az elkövető egy bizonyos Zack (Jonathan Banks), akit Axel egészen Kaliforniáig követ. Itt a Beverly Hills-i rendőrfőnök, Andrew Bogomil (Ronny Cox) nyomozónak azt az utasítást adja, hogy tartsa Axelt szemmel. Axel jó zsaru, de mások a módszerei, mint amit Beverly Hillsben megszoktak. Végül Axelnek sikerül szövetséget kötnie az utána szaglászó nyomozóval, és együtt próbálják meg lefülelni Zacket.

Beverly Hills-i zsaru (1984, Beverly Hills Cop)

27. Segítség, felnőttem! (Big, 1988)

Egy tizenkét éves fiú a vidámpark kívánsággépétől azt kéri, hogy legyen végre felnőtt. A csoda megtörténik: másnap reggel egy harmincas férfi bőrében találja magát. Anyja idegennek nézi, elzavarja a háztól, s neki meg kell állnia a saját lábán. Rövidesen egy játékgyár főmérnöke lesz, gyermeki lelkének köszönhetően óriási üzleti sikereket ér el.

Segítség, felnőttem! (Big, 1988)

26. Roger nyúl a pácban (Who Framed Roger Rabbit, 1988)

Roger nyúl (Charles Fleischer) egy rajzfilmsztár a Firkanegyedből. Felesége, Jessica körül pletykák kapnak lábra, ezért Roger felbérel egy magándetektívet, hogy tisztázza az ügyet. Eddie nem szívesen dolgozik firkáknak, de nincs más választása, szüksége van a pénzre. Amikor kétes körülmények között meggyilkolják Marvin Acme-ot (Stubby Kaye), Roger lesz az első számú gyanúsított.

Roger nyúl a pácban (Who Framed Roger Rabbit, 1988)

Oldalak: 1 2 3 4 5 6


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·