FILMEZZUNK.HU
Tina Fey érdekességek

Tina Fey – 8 meglepő tény a szülinapos színésznőről

6215

Tina Fey érdekességek

Tina Fey, születési nevén Elizabeth Stamatina Fey elsősorban színésznőként tevékenykedik, azonban írónőként, komikusként és producerként is kipróbálta már magát. Olyan ismert sikerfilmekben szerepelt eddig, mint a Bajos csajok, a Bébi mama, a Lódító hódító vagy a Lánytesók. A nagyközönség azonban A stúdió című sorozatból ismerheti leginkább, amivel két Golden Globe-ot és egy Emmy-díjat is sikerült már nyernie. A színésznő a napokban ünnepli 53. születésnapját, melynek alkalmából íme nyolc meglepő érdekesség az életéről.

Tina Fey (Született: 1970. május 18., Upper Darby)

1. Tina Fey desanyja görög, Píreuszban született, az apja ágán pedig német, skót és angol származású.

2. Tina az Upper Darby High Iskolába járt, ahol kitűnő tanuló volt, tagja volt az énekkarnak, a dráma klubnak, és a tenisz csapatnak, és társ-szerkesztője volt az iskolai újságnak, a Makknak.

Tina Fey

3. Az amerikai televíziózás egyik nagy sztárja, A stúdió (The 30 Rock) című, hatszoros Emmy-díjas és hatszoros Golden Globe-díjas sorozat írója, producere, főszereplője, és a Saturday Night Live egyik állandó parodistája, írója. Ő volt a Saturday Night Live első női komikusa.

4. Tina Fey eredetileg csak producerként működött volna közre A stúdió című sorozatban, azonban az NBC ragaszkodott ahhoz, hogy csatlakozzon a színészgárdához. Egyedül ő és Alec Baldwin tűnik fel minden egyes epizódban.

Tina Fey érdekességek

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · ·