FILMEZZUNK.HU

Nagyon laza a BlacKkKlansman első előzetese

1567

BlacKkKlansman (2018) – Előzetes

BlacKkKlansman címmel érkezik Spike Lee legújabb filmje. Az igaz történet alapján készülő könyvadaptáció főszerepében az új Star Wars filmek gonoszát, Adam Drivert találjuk – írja a Filmtekercs.

A BlacKkKlansman  Ron Stallworth 2014-ben megjelent azonos című regényén alapszik. A film forgatókönyvét az eredeti mű alapján a rendező Spike Lee mellett David Rabinowitz, Charlie Wachtel és Kevin Willmott írják. Stallworth saját történetét vitte papírra, amelyben afroamerikai rendőrként beépült egy Colorado-i Ku Klux Klan-ba 1978-ban.

BlacKkKlansman (2018) - Előzetes

Stallworth álnéven kezdett telefonálni a klán tagjaival, a személyes találkozóra pedig mindig egy társát küldte el, hogy ne bukjon le. Annyira sikeres akció volt ez, hogy idővel a helyi KKK fejévé választották, így belülről tudta bomlasztani és szabotálni a csoportot. Spike Lee ezt a történetet viszi filmvászonra a Black Klansman-nel. Ron Stallworth-öt John David Washington alakítja majd, míg Adam Driver egy visszahúzódó, antiszociális, de annál jobb rendőrt alakít majd. Vélhetően ő lesz az, akit Washington karaktere a személyes találkozásokra elküld.

A filmet egyébként évek óta szeretné tető alá hozni a rendező Spike Lee és a producerként résztvevő Jordan Peele. Cannes-ban most mutatkozik be, a mozik majd augusztusban kezdik el játszani.

10 meglepő érdekesség az új Star Wars-filmek fő gonoszáról, Adam Driver-ről

(Forrás: Filmtekercs)


Article Tags: · · · · · · · · · · ·