FILMEZZUNK.HU

Mindenki számára élvezhető filmet ígér az Űrdongó rendezője

2256

Mindenkire gondol az Űrdongó rendezője

Nem kell elkötelezett Transformers-rajongónak lenni ahhoz, hogy élvezhető legyen az Űrdongó (Hazai bemutató: 2018. december 20.) című spinoff, amely a sorozat egyik robothősének eredettörténetét meséli el. Travis Knight rendező ugyanis olyan filmet rakott össze, amely önállóan is megállja a helyét.

Travis Knight - Űrdongó

Aki viszont Transformers-rajongó, és már élt a nyolcvanas években, jól nyissa ki a szemét, mert a film alkotói rengeteg vicces utalást – úgynevezett húsvéti tojást – rejtettek el a jelenetekben. „Mivel a cselekmény 1987-ben játszódik, némi nosztalgiával igyekeztünk visszahozni azt a korszakot, a színeket, a szagokat, a vibrálást – mondta Knight a Collidernek.

“Rengeteg kapcsolat és párhuzam áll fenn a Michael Bay által rendezett Transformers-filmekkel, de közben teljesen kerek és önálló a történet.”

További jó hír, hogy a film zenéjét a rendező kipróbált munkatársa, Dario Marianelli komponálta, akivel a Kubo és a varázshúrokban dolgozott együtt. Marinelli volt a zeneszerzője a Jane Eyre és a Vágy és vezeklés című adaptációknak is. Háromszor jelölték Oscarra, a Vágy és vezeklésért meg is kapta a szobrot.

Minden idők 10 legjobb robotos filmje

(UIP hírek)


Article Tags: · · · ·