FILMEZZUNK.HU

A leghíresebb magyar szinkronhangok

77382

Szinkronhangok, amiket már biztos hallottál, de nem tudod milyen arcok párosulnak hozzájuk

Sokszor ha az ember nézi a tévét, azon kapja magát a reklámoknál, hogy jé, ezt a hangot már hallottam valahol, valamelyik filmben. De biztos már olyannal is találkoztál, hogy egy film nézése közben azon gondolkodtál, hogy vajon ehhez, vagy ahhoz a színészhez, mennyire hasonlít az az ember, aki a hangját kölcsönzi neki. Ebben a cikkünkben rendhagyó módon összegyűjtöttünk nektek párat a legismertebb szinkronhangok közül. A fenti videóban bepillantást nyerhettek, hogy hogyan dolgoznak egy szinkronstúdióban. Nektek ki a kedvencetek?

Nagy-Kálózy Eszter

Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész. A szintén színész és egyben a szinkronhangok táborát erősítő, Rudolf Péter kedves feleség boldogan adta hangját a törékenynek látszó, de erőtől duzzadó hölgyeknek. Ilyen például a nők hollywoodi ikonja, Gwyneth Parltrow és az okos vörös, az Oscar-díjas Julianne Moore.

Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter

Nagy-Kálózy Eszter, Rudolf Péter felesége kölcsönzi a hangját többek között Gwyneth Parltrownak és az okos vörös, az Oscar-díjas Julianne Moorenak.

Spilák Klára

Spilák Klára neve szerepel legtöbbet a szinkronhangok listáján a különböző népszerű sorozatokban, illetve ő a fogadott hangja Sarah Jessica Parker amerikai színésznőnek. Ő szinkronizált még a Büszkeség és balítéletben, Bad Boysban, Dr. Szösziben, és végül de nem utolsó sorban mind két Bridget Jones filmben is.

Spilák Klára

Spilák Klára a fogadott hangja Sarah Jessica Parker amerikai színésznőnek.

Bujtor István

Azaz Bud Spencer. A 2009-ben elhunyt zseniális színész, akit mindenki csak Ötvös Csöpiként ismert volt a mindenki kedvenc pofonosztójának a magyar hangja. Az alkati hasonlóság adta ehhez és a később általa készített magyar filmekhez az ötletet. Rómában, a Sándor Mátyás felvételei alkalmával személyesen is találkozott a „két Piedone”

Csak semmi pánik... (Csak semmi pánik) 1982

Bujtor István (képünkön balra) neve mára már egybeforrt Bud Spencer karakterével.

Kökényessy Ágnes

Vidám életerőtől duzzadó színésznők magyar hangjaként ismert Ágnes. Szinkronszerepei főleg Reese Witherspoon, Lucy Liu és Jennifer Anniston köré csoportosulnak. Hangját már nyolc éves kora óta kölcsönzi animációs szereplőktől a sorozatokig.

Kökényessy Ágnes

Kökényessy Ágnes szinkronszerepei főleg Reese Witherspoon, Lucy Liu és Jennifer Anniston köré csoportosulnak.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·