FILMEZZUNK.HU
9 film, amit még Leonardo DiCaprio sem élt túl

9 film, amit még Leonardo DiCaprio sem élt túl

22838

7. Rómeó és Júlia (Romeo + Juliet, 1996)

Shakespeare klasszikus szerelmi történetétnek modern feldolgozásában fegyverek, autók, drog és pénz szegélyezi a fiatal szerelmesek életét, de a halhatatlan vágyódás, amely végül tragédiához vezet, ebben a miliőben is hitelesen láttatja a szerelem mindenek felett állóságát.

Rómeó és Júlia (Romeo + Juliet, 1996)

Leonardo DiCaprio halála:
Romeo azt hiszi, hogy szerelme halott, holott csak erős altató hatása alatt van, ezért kiissza a mérget. Júlia holtan találja kedvesét, és fejbe lövi magát.

8. Teljes napfogyatkozás (Total Eclipse, 1995)

Artur Rimbaud az 1800-as évek egyik legismertebb és legkiemelkedõbb költõje volt: zsenialitásáról ódákat zengtek, műveit imádták az emberek, ám kevesen tudják róla, hogy verseinek legjobbjait szinte gyerekként, 15 és 19 éves kora között írta. Rimbaud vidékrõl Párizsba szökve, kissé naiv, a végletekig romantikus ifjúként a nagyvárost járva keresi más költõk társaságát és így hozza össze a sors 1871-ben kora másik irodalmi nagyságával, a megbotránkoztató életet élõ Paul Verlaine-nel. A művészpáros kapcsolata rövidesen nem csupán a versek területére terjed ki, hiszen a feleségével folyamatosan kegyetlenkedõ mentor, Verlaine, érzelmileg is az ujja köré csavarja a nála tehetségesebb Rimbaud-t. Kettejük viharos szerelmi viszonyát nemsokára az árulás, az erõszak, a testi- és hatalomvágy, a bujaság, a megalázás és féltékenység sötét örvénye húzza mind mélyebbre.

Teljes napfogyatkozás (Total Eclipse, 1995)

Leonardo DiCaprio halála:
A DiCaprio által alakított Arthur Rimbaud megkeseredve indul világnak, de kénytelen rádöbbenni, hogy rákos. Visszatér Franciaországba, ahol amputálják a lábát, de ez sem menti meg az életét.

9. Gyorsabb a halálnál (The Quick and the Dead, 1995)

A koltpárbajok pedig csak egyféleképpen végződhetnek, miután a seriff még sohasem hibázott. Senkinek nincs esélye, hogy szembeszálljon vele. Ekkor jelenik meg a városkában egy idegen nő, Ellen. Bár jó néhány férfit megigézett, nem a nőiességével akar hódítani. Elszámolnivalója van, és mindenki elhallgat, ha megszólal a fegyvere. A veszélyes szépség és a városka gonosz ura végül szembekerül egymással.

Gyorsabb a halálnál (The Quick and the Dead, 1995)

Leonardo DiCaprio halála:
Fee ki akarja vívni a kisváros kegyetlen vezetőjének tiszteletét, ezért pisztolypárbajra hívja ki. Végül tölténnyel a mellkasában végzi.

10 zseniális folytatásfilm, ami megérte a pénzét

(Forrás: Mafab)

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·