FILMEZZUNK.HU
7 legjobb Angelina Jolie film, amit mindenképpen látnod kell

7 legjobb Angelina Jolie film, amit mindenképpen látnod kell

33512

Angelina Jolie legjobb filmjei

1975. június 4-én Jon Voight Oscar-díjas színész és Marcheline Bertrand színésznő-modell kisebbik gyermekeként született meg Angelina Jolie Voight. Jolie első produkciója a hihetetlen gyatrára sikerült Cyborg 2. – Üvegárnyék című amerikai sci-fi volt 1993-ban. Napjainkban sem áll le a színészkedéssel, de manapság egyre többször ül inkább a rendezői székbe. Alábbi cikkünkben a születésnapos színésznő hét legjobb filmjét gyűjtöttük egy kalap alá.

Neked melyik a kedvenc Angelina Jolie filmed? Oszd meg velünk kommentben vagy hozzászólásban a Facebook oldalunkon! A filmek sorrendje kizárólag saját véleményen alapszik.

7. George Wallace (1997)

1963-ban két színes bőrű diák be akar iratkozni az alabamai egyetemre, ám maga az állam kormányzója, George Wallace állja el az útjukat. George Wallace-t nemcsak ez a lépése tette híressé és helyezte országos reflektorfénybe, hiszen a 60-as évek elején ő testesítette meg a fajgyűlölő amerikai gondolkodásmódot.

George Wallace (1997)

Tudtad, hogy…?

A listánkon szereplő filmek közül ez a legrégebbi. 1998-ban a Golden Globe gálán ezt az alkotást látták az év legjobb tv-filmjének a bírák és Angelina Jolie lett a legjobb női epizódszereplő is egyben.

6. Salt ügynök (Salt, 2010)

Evelyn Salt CIA ügynököt egy kihallgatás során a vallatószobában az egyik bűnöző orosz kémnek nevezi. A hallottak következtében a CIA őt le akarja tartóztatni. Salt ügynök azonban inkább a menekülést választja, melyhez minden tehetségére és a CIA-nál az évek alatt szerzett tapasztalatára szüksége van. Előbb-utóbb rá kell jönnie, hogyan bizonyíthatná be hűségét az országához…

Angelina Jolie - Salt ügynök

Tudtad, hogy…?

Az eredeti forgatókönyvben Salt férfi volt, és Tom Cruise alakította volna, ám visszalépése után Angelina Jolie kapta meg a szerepet, aki a legtöbb jelenetnél nem használt kaszkadőrt, és saját maga hajtotta végre a trükköket.

5. Tolvajtempó (Gone in Sixty Seconds, 2000)

Memphis (Nicolas Cage) minden idők egyik legjobb autótolvaja. Sikerének a titka a szervezettség, pontosság, megbízhatóság és páratlan merészség. Ezúttal viszont olyan feladatot kap, miben még ő maga sem hisz. Nem kevesebb, mint ötven luxusautót kell ellopnia egyetlen éjszaka alatt. Memphis gondolkodás nélkül elutasítaná a megbízást, ha volna választása, ezúttal azonban a megrendelő a maffia, akivel nem tanácsos ujjat húzni.

Tolvajtempó (Gone in Sixty Seconds, 2000)

Tudtad, hogy…?

Igaz a film sikeréhez elsősorban nem Angelina Jolie tette a legtöbbet, ám elévülhetetlen érdeme van abban, hogy közel 250 millió amerikai dollárt hozott a 90 milliós büdzsé ellenére.

4. Mr. és Mrs. Smith (Mr. & Mrs. Smith, 2005)

Milyenek a kilátások, ha egy unalomba fulladt házasság résztvevői egymás kiiktatására kapnak felhatalmazást munkaadóiktól? Smith-ék teljesen hétköznapi családot alkotnak: kissé gazdagok, kissé unatkoznak – igazából még a limlomos garázsban és az elektromos sütőben rejtegetett fegyverarzenál sem túlságosan zavarja meg az “amerikai álomcsaládokról” alkotott képet. Ellenben John és Jane Smith annyira profi bérgyilkosok, hogy még egymás karrierjéről sem tudnak, hiszen beszélgetni inkább csak a házaspár-békítő munkatárssal szoktak; így igencsak meglepődnek, amikor következő célpontjukban egymás megvetett ábrázatát ismerik fel.

Brad Pitt - Mr. és Mrs Smith /Mr. and Mrs. Smith, 2005/

Tudtad, hogy…?

Miután Nicole Kidman visszalépett a szereptől, Brad Pitt állítólag otthagyta a projektet, és csak azután gondolta meg magát, hogy megtalálták Kidman utódját Angelina Jolie személyében. Az alkotás 110 millió dollárból készült el, s 478,207,520 dollárt termelt világszerte, tehát több mint a négyszeresét visszahozta a büdzsének.

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · · · ·