Angelina Jolie legjobb filmjei

7 legjobb Angelina Jolie film, amit mindenképpen látnod kell

9672

Angelina Jolie legjobb filmjei

1975. június 4-én, azaz napra pontosan 43 évvel ezelőtt Jon Voight Oscar-díjas színész és Marcheline Bertrand színésznő-modell kisebbik gyermekeként született meg Angelina Jolie Voight. Jolie első produkciója a hihetetlen gyatrára sikerült Cyborg 2. – Üvegárnyék című amerikai sci-fi volt 1993-ban. Napjainkban sem áll le a színészkedéssel, de manapság egyre többször ül inkább a rendezői székbe. Alábbi cikkünkben a születésnapos színésznő hét legjobb filmjét gyűjtöttük egy kalap alá.

Neked melyik a kedvenc Angelina Jolie filmed? Oszd meg velünk kommentben vagy hozzászólásban a Facebook oldalunkon! A filmek sorrendje kizárólag saját véleményen alapszik.

7. George Wallace (1997)

1963-ban két színes bőrű diák be akar iratkozni az alabamai egyetemre, ám maga az állam kormányzója, George Wallace állja el az útjukat. George Wallace-t nemcsak ez a lépése tette híressé és helyezte országos reflektorfénybe, hiszen a 60-as évek elején ő testesítette meg a fajgyűlölő amerikai gondolkodásmódot.

George Wallace (1997)

Tudtad, hogy…?

A listánkon szereplő filmek közül ez a legrégebbi. 1998-ban a Golden Globe gálán ezt az alkotást látták az év legjobb tv-filmjének a bírák és Angelina Jolie lett a legjobb női epizódszereplő is egyben.

6. Salt ügynök (Salt, 2010)

Evelyn Salt CIA ügynököt egy kihallgatás során a vallatószobában az egyik bűnöző orosz kémnek nevezi. A hallottak következtében a CIA őt le akarja tartóztatni. Salt ügynök azonban inkább a menekülést választja, melyhez minden tehetségére és a CIA-nál az évek alatt szerzett tapasztalatára szüksége van. Előbb-utóbb rá kell jönnie, hogyan bizonyíthatná be hűségét az országához…

Angelina Jolie - Salt ügynök

Tudtad, hogy…?

Az eredeti forgatókönyvben Salt férfi volt, és Tom Cruise alakította volna, ám visszalépése után Angelina Jolie kapta meg a szerepet, aki a legtöbb jelenetnél nem használt kaszkadőrt, és saját maga hajtotta végre a trükköket.


Article Tags: · · · · · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download