FILMEZZUNK.HU
Marh Wahlberg legjobb filmjei

10 legjobb film Mark Wahlberg-től, amit vétek lenne kihagyni

56167

Mark Wahlberg legjobb filmjei

Korunk egyik meghatározó színésze, az Oscar és Golden Globe jelölt Mark Wahlberg a napokban ünnepli születésének az 52. évfordulóját! Az amerikai színjátszó Bostonban született a Wahlberg család kilenc gyermekének legfiatalabbjaként. Mark 52 éves kora ellenére már több, mint 50 filmmel büszkélkedhet, amiből mi most kiválogattuk a tíz kedvencünket, amit bátran merünk ajánlani kedves olvasóinknak.

Neked melyik a kedvenc Mark Wahlberg filmed? Oszd meg velünk kommentben vagy hozzászólásban a Facebook oldalunkon! A filmek sorrendje kizárólag saját véleményen alapszik.

10. Mélytengeri pokol (Deepwater Horizon, 2016)

2010. áprilisában egy tengeri olajfúrótornyon történt robbanás az Egyesült Államok történetének legsúlyosabb olajkatasztrófáját eredményezte. A film főhősei Mike Williams, a nyugodt körülmények között családapa és főállású mérnök, és Andrea Fleytas, aki miután észreveszi a szivárgást, értesíteti a partiőrséget, azonban úgy tűnik, a katasztrófa elkerülhetetlenné válik.

Mélytengeri pokol /Deepwater Horizon, 2016/

Tudtad, hogy…?

Ez Mark Wahlberg és Peter Berg második közös filmje, korábban együtt dolgoztak A túlélő című filmen is. További érdekesség, hogy mindkét film megtörtént eseményeken alapul. Kate Hudson előbb kapta meg a szerepét, s bár nem lett volna szabad, mégis elmondta Kurt Russellnek (a mostohaapjának), hogy meg fogják keresni egy szereppel a Mélytengeri pokol kapcsán.

9. A harcos (The Fighter, 2010)

A bokszoló “Irish” Micky Ward keményen küzd a kisváltósúlyú bajnoki címért, mindezt azért, hogy pénzt szerezzen, és kislányának segítsen. A felkészülésben féltestvére, Dicky segíti, aki bokszolóból vált edzővé, mielőtt még teljesen elsodorta volna a kábítószer és a bűnözés világa.

A harcos (The Fighter, 2010)

Tudtad, hogy…?

A harcos két Oscar-díjat is nyert a hét jelöléséből. Mark-ot Oscarra és Golden Globe-ra is jelölték, ám a díjakat nem sikerült bezsebelnie. Christian Bale Mark Wahlberg felkérésére vállalta el a szerepet. Könnyen felvették egymással a kapcsolatot, mivel lányaik ugyanabba az általános iskolába járnak.

8. Izomagyak (Pain & Gain, 2013)

Terry Hoitz és Allen Gamble nyomozók akár a tűz és víz: előbbinek lételeme a veszély, míg utóbbi szívesebben ücsörög az irodában, mintsem New York utcáin járőrözzön. Ennek ellenére – vagy éppen ezért – egymás mellé osztják őket. Egy közös vonásuk mégis van – mindketten csodálják a város két sztár zsaruját, Dansont és Manzettit. Allennek és Terrynek egyszer csak ölükbe pottyan a lehetőség, hogy bálványaik nyomába lépjenek, ám a dolgok nem mindig az elképzeléseknek megfelelően alakulnak.

Izomagyak (Pain & Gain, 2013)

Tudtad, hogy…?

Az akcióvígjáték valóban megtörtént eseményen alapul, azonban azt kevesen tudják, hogy mindennek magyar vonatkozása van. Az Amerikában egy 18+ telefonos cég alapításával milliomossá váló Griga Ferencet 1995-ben testépítők rabolták el. Indítékuk az volt, hogy váltságdíjat kérjenek, pénzt szerezzenek. Az eset sajnos tragikus véget ért, Ferencet megölték egy súlyzó segítségévek, míg feleségét nyugtatókkal adagolták túl.

7. 2 kaliber (2 Guns, 2013)

Úgy tanultuk, hogy a bűnözők a rosszfiúk, a zsaruk pedig a jófiúk. A valóság persze nem ilyen egyszerű. Trench (Denzel Washington) egy elszánt rendőr, Steadman (Mark Wahlberg) pedig egy ravasz tengerészeti nyomozó. Mindketten úgy veszik fel a harcot a maffia ellen, hogy beépülnek a bűnözők közé. Munkájukat olyan jól végezik, és olyan mélyre merültek az alvilágban, hogy már nem találják a kiutat. Legújabb bevetésük során a maffiától kell lopniuk, azonban úgy fest, valaki átverte őket, és véletlenül a CIA-tól lopják meg. Nyakig ülnek a pácban, de a túlélésre csak együtt van esélyük.

2 kaliber (2 Guns, 2013)

Tudtad, hogy…?

A rendező, Baltasar Kormákur bevallása szerint a film legemlékezetesebb sorait Denzel Washington és Mark Wahlberg rögtönözték. Egyébként Bobby szerepére először Vince Vaughn, Stig szerepére pedig Owen Wilson volt az első jelölt, de még a forgatás előtt lecserélték őket.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·