FILMEZZUNK.HU
Liam Neeson legjobb filmjei

Liam Neeson 10 legjobb filmje, amit mindenképpen látni kell

47778

Liam Neeson legjobb filmjei

William John “Liam” Neeson Oscar-díjra jelölt, észak-ír színész a napokban ünnepli születésének 70. évfordulóját. Liam Neeson a középiskola elvégzése után a belfasti Queen’s egyetemre járt, ahol fizikát és számítógép-tudományt tanult, de igencsak unta a biflázást, éppen ezért inkább elment dolgozni. Targoncakezelő volt a Guinness sörgyárban, majd idővel sofőr lett. Már akkoriban is érdeklődött a színészet iránt, így néhány évvel később a dublini Abbey Theater tagja lett. Mára már több, mint 70 filmet tudhat a háta mögött, amiből mi most kiválasztottuk azt a tízet, amelyik nekünk volt a kedvencünk tőle.

Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik! Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Liam Neeson produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

10. Star Wars I. rész – Baljós árnyak (Star Wars: Episode I – The Phantom Menace, 1999)

A Star Wars I. rész: Baljós árnyak a legendás trilógia első előzményfilmje, amelyből megtudhatjuk, hogy Palpatine szenátor miként növeli politikai befolyását a Kereskedelmi Szövetség segítségével, és a Jedi tanács hogyan próbálja megakadályozni Qui-Gon-Jinn és Obi-Wan Kenobi segítségével a Naboo bolygó megtámadását. A történetben feltűnik Anakyn Skywalker is, aki gyerekként kerül Obi-Wan Kenobi szárnyai alá.

Star Wars I. rész – Baljós árnyak (Star Wars: Episode I – The Phantom Menace, 1999)

Tudtad, hogy…?

Liam Neeson, mint Qui-Gon-Jinn mindenkinek ott lehet az emlékezetében. A produkcióban egyetlen olyan jelenet van, amely nem tartalmaz semmilyen vizuális effektet. A Fox cég még a trailer vetítésének körülményeit is szigorúan ellenőrizte. Amikor egy kanadai moziban véletlenül a határidő előtt egy nappal mutatták be az ízelítőt, a forgalmazó megvonta a mozitól a film bemutatásának jogait.

9. Non-stop (2014)

A New York és London közti non-stop repülőjárat biztonságáért felelős légi marsallja, Bill Marks (Liam Neeson) egy reggel fenyegető üzenetet kap: vagy átutalnak 150 millió dollárt egy adott bankszámlára, vagy a repülőgép utasai közül 20 percenként meghal valaki. Marks igyekszik megmenti az utasok életét, azonban az első gyilkosság után kitör a pánik, és mindenki őt gyanúsítja a gép eltérítésével.

Non-stop (2014)

Tudtad, hogy…?

Bár Liam Neeson minden filmjében ír akcentussal beszél, csak kevés esetben – köztük itt – magyarázzák meg, hogy miért. Az utolsó jelenet forgatása közben Liam Neeson egy kisebb agyvérzést kapott, de folytatta a munkát.

8. A szupercsapat (The A-Team, 2010)

Egy balul elsült küldetés után az A-Team különleges egységét olyan bűnökkel vádolják, melyeket el sem követtek. A csapat szembeszáll a parancsokkal, és a saját útját járja élén Hannibal Smith ezredessel. Embereivel, a jóképű Peck hadnaggyal, a harcedzett keményfiúval, Baracus őrmesterrel és az őrült pilótával, Murdock-kal az oldalán egy cél lebeg a szeme előtt: hogy végérvényesen tisztázza a csapat nevét. Nincs azonban könnyű dolga, ugyanis a katonai redőrség nyomozója már szorosan a nyomában jár.

A szupercsapat (The A-Team, 2010)

Tudtad, hogy…?

Hannibal Smith védjegye a szivarozás. Az őt játszó Liam Neeson hosszú évtizedek után hagyta abba a dohányzást. A filmhez eredetileg folytatást is terveztek, azonban az alacsony bevételek miatt elvetették a projektet.

7. Ismeretlen férfi (Unknown, 2011)

Egy orvos egy konferenciára tartva balesetet szenved, és kómába esik. Ébredése után meglepődve tapasztalja, hogy valaki ellopta a személyazonosságát. Még a saját felesége sem ismeri fel. Egy fiatal nő segítségével próbálja bebizonyítani, hogy ki ő valójában.

Ismeretlen férfi (Unknown, 2011)

Tudtad, hogy…?

Érdekesség, hogy a Martin Harris útlevelében látható születési dátum június 7. Ezen a napon született a karaktert játszó Liam Neeson is. A filmet Didier Van Cauwelaert “Out of My Head” című regénye ihlette.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·