FILMEZZUNK.HU
A legjobb sportfilmek

20 sportfilm, amit mindenképpen látnod kell

87951

A legjobb sportfilmek

A sport rengeteg ember életét meghatározza. Van, aki csinálni szereti, van, aki nézni, valamilyen szinten mindenkinek van hozzá valami köze. A filmrendezők is gyorsan rájöttek arra a titokra, hogy sport témában is nagy sikereket lehet elérni a mozikban. A sportfilmek tárháza mára már hatalmas lett. Íme néhány sportos alkotás, amit mindenképpen érdemes megnézni. A sportfilmek rangsora kizárólag saját véleményen alapszik!

Szerintetek melyek a legjobb sportfilmek? Ha netalántán kihagytuk listánkból a te kedvencedet, kérjük írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben!

20. Menekülés a győzelembe (Victory, 1981)

A focibolond Steiner hadnagy híres játékosokat fedez fel a különböző nemzetiségű, szövetséges foglyok között, ezért futballmérkőzést szervez a náci katonák és a rabok között. Úgy gondolja, a felhajtás tetszeni fog a megszállt Párizs lakóinak, az edzések pedig lekötik a foglyokat. Ám a büntetőtábor lakói a francia ellenállókkal összefogva szökésre akarják felhasználni a focimeccs keltette felbolydulást.

Menekülés a győzelembe (Victory, 1981)

19. Carter edző (Coach Carter, 2005)

Alaposan felkavarja a kedélyeket a Richmondi Középiskola új kosárlabda edzője, Ken Carter, aki hátrányos helyzetű, többnyire az utcán és nem a tanteremben lézengő diákjaitól megköveteli, hogy jó jegyeket szerezzenek, és igényesen öltözzenek fel a meccs előtt, különben nem játszhatnak. A szigorú edzővel nem lehet packázni, még arra is hajlandó a fegyelem és a diákok oktatása érdekében, hogy lefújja az edzéseket, ameddig a tanulmányi eredmények nem javulnak.

Carter edző (Coach Carter, 2005)

18. A 42-es (42, 2013)

A baseball-legenda Jackie Robinson (Chadwick Boseman) és a Brooklyn Dodgers vezetője, Branch Rickey (Harrison Ford) igaz története az amerikai sporttörténelem egyik legnagyobb jelentőségű leigazolásáról.

A 42-es (42, 2013)

17. Millió dolláros bébi (Million Dollar Baby, 2004)

Frankie Dunn nagy tanítása az életre: „Mindig védd magad”. Pályája során sok bunyóst edzett és menedzselt, azonban mióta már lányával is eltávolodtak, magányosan éli életét. Egyetlen barátja Hepaj, a volt bokszoló, aki tudja, hogy Frankie nem olyan rideg, mint amilyennek mutatja magát, mindössze nem találja a megnyugvást. Aztán egy nap belép az edzőterembe Maggie, akinek soha semmi nem hullott az ölébe, de egy dologhoz nagyon ért: mindig tudja, mit akar. Egyetlen vágya pedig az, hogy valaki higgyen benne.

Millió dolláros bébi (Million Dollar Baby, 2004)

16. Óriásokkal szemben (Facing the Giants, 2006)

Grant Taylor az egyik középiskola amerikaifutball csapatának sikeresnek éppen nem mondható edzője, a csapat rendre alulmarad a küzdelemben. A szülők kezdenek türelmetlenek lenni, a srácok pedig lassan elvesztik minden motivációjukat, a legjobb játékosok rendre valamelyik rivális iskolához szerződnek. Grant magánélete sincs teljesen rendben. A ház épphogy nem dől a fejére, a családi autó állandóan cserbenhagyja, ráadásul megtudja, nem lehet gyerekük. Az elkeseredett férfi Istenhez fordul segítségért. A hithez fordul, hogy megküzdjön a kudarcaival, és legyőzve a múltat, sikerre vigye csapatát és saját életét.

Végtelen hit

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·