FILMEZZUNK.HU
Hugh Laurie, azaz Doktor House legviccesebb beszólásai

Hugh Laurie, azaz Doktor House legviccesebb beszólásai

18689

Hugh Laurie beszólások

Hugh Laurie, ismertebb nevén Doktor House! James Hugh Calum Laurie a Brit Birodalom rendjével kitüntetett angol színész, humorista, író és zenész. Legismertebb szerepe Dr. Gregory House a Doktor House című televíziós sorozatban. A színész sorozatbeli karaktere híres a bunkó, kemény ám, de vicces beszólásairól. Sokunknak ezek azok a momentumok, amiért néztük, vagy még mindig nézzük a Golden Globe-díjas szériát. E cikkünk most ezeknek az odamondásoknak is szentel tartalmat, amellett, hogy valamennyire igyekszünk bemutatni magát a sorozatot is.

Hugh Laurie, azaz Doktor House legviccesebb beszólásai

A Doktor House (House, M.D.) amerikai kórházsorozat, dráma, mely 2004. november 16-án debütált a Fox csatornán. A sorozatot David Shore és Paul Attanasio jegyzi, a Fox hivatalosan Shore-t nevezte meg kitalálóként. A sorozat főszereplője dr. Gregory House (Hugh Laurie), egy zseniális elméjű orvos-diagnoszta a Princeton‑Plainsboro Egyetemi Kórházban, New Jerseyben.

“Törekedhetünk sok dologra, de nem érjük el csak azért, mert akarjuk. Inkább élem az életem közel a madarakhoz, mintsem arról álmodjak, hogy szárnyaim nőnek.”

A szereplő feltűnően hasonlít Sherlock Holmesra: mindketten zseniális gondolkodók, zenélnek, kábítószert használnak, zárkózottak és barátságtalanok. A történet koncepcióját Attanasio, a címszereplőt Shore találta ki. Doktor House lakása a 221B számot viseli. Ez is egyértelmű utalás Sherlock Holmesra, Baker Street 221B szám alatt lakott. A producerek Shore és Attanasio mellett Katie Jacobs és Bryan Singer. A forgatási helyszín legtöbbször Century City a kaliforniai Los Angelesben.

“Létezik egy általános igazság: mindenki hazudik. A változó csak az, hogy miről.”

Hugh Laurie, azaz Doktor House legviccesebb beszólásai

Dr. House gyakran kerül konfliktusba főnökével, a kórház igazgatójával, dr. Lisa Cuddyval (Lisa Edelstein), valamint a diagnosztacsoportjával, mivel a hipotézisei általában vitathatóak és meghökkentőek. Egyetlen barátja dr. James Wilson (Robert Sean Leonard), az onkológia vezetője. Az első három évadban Doktor House csapatába tartozik dr. Robert Chase (Jesse Spencer), dr. Allison Cameron (Jennifer Morrison) és dr. Eric Foreman (Omar Epps).

“Nincs jobb orvosság a boldogságnál. Maximum a nevetés.”

A harmadik évad végén a csapat feloszlik, Foreman azonban visszatér és dr. House három új csapattagot választ: dr. Remy Hadley-t (Olivia Wilde, aki egyébként szerepelt a második évadban újságíróként), dr. Chris Taubot (Peter Jacobson) és dr. Lawrence Kutnert (Kal Penn). A korábbi csapat többi tagja is feltűnik, a kórház más osztályain. Kutner szerepét az ötödik évad végén kiírták a sorozatból, mivel megformálója a Fehér Házban kapott állást.

“Ha nem bírod el a választ, ne is tedd fel a kérdést!”

A Doktor House pozitív kritikákat kapott és a legnézettebb sorozatok egyike lett. Az Egyesült Államokban a másodiktól a negyedik évadig a tíz legnézettebb sorozat között volt, a 2008–09-es évad a tizenkilencedik helyre esett vissza. Hatvanhat országban vetítik, 2008-ban a világ legnézettebb televíziós sorozata volt. Számos díjat kapott, többek között két Golden Globe-ot és három Primetime Emmyt. A 2012-es Guinness Rekordok Könyve szerint 81,8 milliós csúcsnézettséggel a legkedveltebb sorozat.

Hugh Laurie, azaz Doktor House legviccesebb beszólásai

“Én már csak ilyen vagyok. Hiszek az emberekben. Nem vagyok cinikus és nem célozgatok aljas módon. Inkább hiszem, hogy jó az ember. Maximum újra meg újra csalódok bennük.”

Hugh Laurie elmondása szerint volt egy kis lelkiismeret-furdalása, hogy több pénzt keresett ál-orovosként, mint édesapja, aki valóban orvos volt. Robert Sean Leonard volt az első színész, akit leszerződtettek a sorozathoz. Szülinapos színészünk egy videofelvétellel jelentkezett a szerepre, melyet egy namíbiai hotelszoba mosdójában vett fel. Ekkoriban A Főnix útja (2004) című filmen dolgozott. Lisa Edelstein a hetedik évad záróepizódjának forgatása után jelentette be, hogy kiszáll a sorozatból. A széria producere, David Shore elmondta, hogy ha a színésznő hamarabb közölte volna a döntését, akkor a karakternek kijáró tisztelettel írták volna ki a sorozatból, amire így nem volt lehetőségük.

“Szeretem a lábamat. Megvan mióta az eszemet tudom.”

20 ember, akik úgy hasonlítanak hollywoodi sztárokra, hogy szó nélkül autogramot kérnénk tőlük

(Címlapkép forrása; Információk forrása itt és itt; Idézetek forrása)

//milos//

Mentés


Article Tags: · · ·