FILMEZZUNK.HU
Ocean’s 8 - Az évszázad átverése (Ocean's Eight, 2018) - Előzetes

Parádésan nyitott az Ocean’s 8 – Az évszázad átverése!

3115

Hétvégi bevételi lista, USA – 2018. június 8-10.

Magasan a várakozások felett teljesített az Ocean’s 8 – Az évszázad átverése, mely a franchise legerősebb hétvégi nyitását produkálta, írja a mafab.hu. Köröket vert a Solo: Egy Star Wars-történetre az Ocean’s franchise negyedik epizódja, így könnyedén szerezte meg a bevételi toplista első helyét. Az A-listás színésznők neveivel fémjelzett heist mozi a korábbi Ocean’s-filmeket is alaposan kenterbe verte a maga 41,5 milliós premierhétvégéjével, melyet világszinten további 12 millióval fejelt meg. A Warner dörzsölheti a tenyerét, ugyanis ilyen számok mellett aligha lesz gátja annak, hogy további folytatások kövessék a produkciót, mely viszonylag pozitív fogadtatásban részesült a kritikusok részéről is.

Ocean’s 8 - Az évszázad átverése (Ocean's Eight, 2018) - Előzetes

Mostanra már eldőlt, hogy a Disney és a Lucasfilm házasságának első komolyabb anyagi vesztesége a Solo lesz, mely bár megszerezte a dobogó második fokát 15 millióval, de az, hogy a három héttel a premier után mindössze 312 millióig jutott (ellenétben a  Zsivány Egyes 1 milliárdjával), nem csak a stúdió, de a saga rajongói számára is egyértelmű csalódás.

Nem sokon múlt, hogy a Deadpool 2 leszoruljon a dobogóról, ugyanis alig fél millióval előzte meg az év horrorjaként emlegetett, már nálunk is futó Örökséget. Utóbbi 13 millióval kezdte meg mozis szereplését, ami egy ilyen alacsony költségvetésű zsánerfilmhez képest kiváló eredmény, arról nem is beszélve, hogy a sajtó is alaposan megtámogatta a filmet: a kritikusok szó szerint ujjongva cikkeztek a horrorról.

Ami a premierfilmeket illeti, az említetteken kívül a Hotel Artemis című, vígjáték elemekkel fűszerezett akció thriller fért be a legjobb tízbe. A 3,1 milliós bevétel a nyolcadik helyre volt elegendő.

Ami a Jurassic World: Bukott birodalmat illeti, a Universal két héttel az amerikai premier előtt küldte a mozikba a filmet a nemzetközi piacokon. Nem meglepő, hogy kivétel nélkül az összes országban, szám szerint 48-ban, az élen zárta a hétvégét, ami anyagiakra lefordítva 151,1 millió dolláros bevételt jelent. Külön öröm a stúdió számára, hogy sem Hong Kongban, sem Koreában nem tudtak még a Jurassic World 2-éhez fogható premierhétvégét produkálni, de kimondottan erősen teljesített a film Európában is.

Amerikai hétvégi bevételi lista:

  1. Ocean’s 8 – Az évszázad átverése – $41,5M / $53,7M
  2. Solo – Egy Star Wars történet – $15,2M / $312,2M
  3. Deadpool 2 – $13,7M / $655,3M
  4. Örökség – $13M / $13M
  5. Bosszúállók: Végtelen háború – $6,8M / $1,998Mrd
  6. Sodródás – $5,1M / $22,5M
  7. Könyvklub – $4,2M / $56,9M
  8. Hotel Artemis – $3,2M / $3,2M
  9. Upgrade – $2,2M / $9,2M
  10. A partiállat – $2,1M / $59M

(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

20 sportfilm, amit mindenképpen látnod kell

(Forrás: mafab.hu)


Article Tags: · · · · · ·