7 fergeteges Tim Allen vígjáték, amit feltétlen látnod kell

7 fergeteges Tim Allen vígjáték, amit feltétlen látnod kell

2974

Tim Allen legjobb filmjei

Tim Allen 1953. június 13-án született Denverben, az Egyesült Államokban, legidősebbként az öt fiútestvér közül. Karrierjét 1975-ben komikusként kezdte, első fellépésén fogadásból vett részt Detroitban, ahol nemsokára a tévébe is bekerült, hamarosan pedig Los Angelesben lett a The Comedy Store rendszeres fellépője. Allen végül sorozatszínészként tett szert hírnévre: 1991-től 1999-ig az ABC szappanoperájának, a Home Improvementnek (Házi barkács) volt a főszereplője, melynek utolsó szezonjában epizódonként 1 millió dollár fölötti gázsit kapott. 1994-es filmje, a Télapu családi filmként óriási bevételt hozott, és ebben az évben két bestseller könyve is megjelent.

Születésnapja alkalmából ezúttal az általunk legjobban kedvelt Tim Allen filmekből készítettünk összeállítást. Hozzászólásba jöhetnek további tippek!

7. Összekutyulva (The Shaggy Dog, 2006)

Dave Douglas (Tim Allen) kerületi ügyész kapja a nagy botrányt kavaró ügyet, a tiltott állatkísérletekkel vádolt laboratórium védelmét. Egy véletlen folytán Dave megfertőződik a szupertitkos, genetikai mutációt előidéző szérummal, amelynek hatására kutyává változik. Miután a családja befogadja a feltűnően okos blökit, ő is szembesül végre a valósággal. Dave mit sem szeretne jobban, mint újra normális életet élni.

Összekutyulva (The Shaggy Dog, 2006)

6. Totál káosz (Big Trouble, 2002)

Miami ege alatt nemcsak napsütésben élnek az emberek. Ott is éppen elég az árnyék és a sötétség. Valaki egy furcsa aktatáskát “felejt” a városban. Egyvalakinek nagyon fontos, hogy megszerezze a táskát. Arthur Herk korrupt üzletember hírében áll. Két bérgyilkos éppen ki akarja nyírni, amikor a táskára vadászik. Közben Arthur elhanyagolt felesége és lánya új szerelmük tárgyát keresik házon kívül. A táskának nyoma vész, azonban egyre többen tűnnek fel, rendőrök és ügynökök, akik pedig éppen azt keresnék…

Totál káosz (Big Trouble, 2002)

5. Kelekótya karácsony (Christmas with the Kranks, 2004)

Luther Kranknek tele a hócipője a karácsonnyal. Feleségével egyetértésben úgy dönt, hogy fittyet hány a szomszédság elvárásainak meg a december táji közerkölcsnek, és melegebb éghajlatra utazik a szeretetünnep cirkusza elől. Már kész az utazólista, már haragosuk az egész utca, amikor a házaspár Peruban élő lánya bejelenti, hogy odahaza szeretne karácsonyozni. A Krank házaspárnak egy napja van arra, hogy helyreállítsa a békét az utcabeli családokkal és békés karácsonyi otthont teremtsen – hóemberestül, ajándékostul, cukormázastul.

Krankék a Kelekótya karácsonya (Christmas With the Kranks, 2004)

4. Faterok motoron (Wild Hogs, 2007)

Az ember soha nem öregszik ki a vagányságból. A négy középkorú jóbarát elhatározza, hogy egy hétvégére maga mögött hagyja a hétköznapok nyomorúságait, felveszi a bőrdzsekit, és motoron keresztülvágtatnak a végtelen amerikai országúton. Mindez azonban nagyobb kihívást jelent számukra, mint gondolták volna, és hamarosan felmerül bennük a fájó gondolat: lehet, hogy már túl öregek az ilyesmihez.

Faterok motoron (Wild Hogs, 2007)

3. Szegény embert az Amish húzza (For Richer or Poorer, 1997)

Brad (Tim Allen) és Caroline (Kirstie Alley) New York aranypolgárai voltak. Megvolt mindenük, amit csak két ember kívánhat e világon, kivéve a szerelmi házasságot és egy becsületes könyvelőt. Új vállalkozásuk a vallások világán alapuló vidámpark, a Szentföld megvalósítása, ám éppen válófélben vannak. Amikor azonban az adóhatóság rájön, hogy milliókkal tartoznak az államnak és link könyvelõjük lelépett a városból, a pácban lévõ pár lopott taxin menekül el Manhattanbõl és egy pennsylvaniai amish pásztorközösségben köt ki.

Szegény embert az Amish húzza (For Richer or Poorer, 1997)

2. Toy Story – Játékháború (Toy Story, 1995)

Andy gyerekszobája tömve van játékokkal, ám az igazi élet mégsem akkor folyik, ha a kis tulajdonos is jelen van – épp ellenkezőleg. A megelevenedő játékok vezetője – egyben Andy legjobb barátja – Woody, a seriff, barátai pedig Rex, a dinoszaurusz, a szerelmet kereső Krumplifej, Guba a perselymalac és a szoba számtalan egyéb lakója. Woody nyugalmát egy új társ, Buzz érkezése zavarja meg. Az űrharcos hamar átveszi az irányítást, emiatt azonban fokozódik köztük az ellentét. Egy szerencsétlen véletlen folytán azonban össze kell fogniuk, hogy visszajuthassanak Andyhez.

Tim Allen

1. Télapu (The Santa Clause, 1994)

Nagyon úgy néz ki, hogy az igazi Télapó megöregedett, s miután leesett egy háztetőről, teljesen alkalmatlanná vált a télapóskodásra. Scott, aki amúgy alaposan benne volt a balesetben, a hidegben felveszi a Télapó kabátját, s ezzel mit sem sejtve aláírt egy szerződést, így mostantól fogva ő a Mikulás. Képzeljünk csak el egy kimért üzletembert, akinek hatalmas pocakja és szép fehér szakálla nő, utálja a szarvasokat, mégis kénytelen szánra szállni és szétosztani az ajándékokat! Szóval ne lepődj meg, ha idén a szokásosnál kicsit furább Télapó mászik be hozzád.

Calvinék és Télapu (The Santa Clause, 1994)

Kihagytuk kedvenc filmedet az amerikai színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Tim Allen produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

(Történetek forrása itt és itt)

//spencer//

Mentés

Mentés

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download