FILMEZZUNK.HU
Az első ember (First Man, 2018) - Előzetes

Új előzetest kapott Ryan Gosling holdraszállásos mozija

2715

Az első ember (First Man, 2018) – Előzetes

Ryan Gosling a Holdra lép a Kaliforniai álom rendezőjének új filmjében! Damien Chazelle neve néhány éve még aligha mondott bármit is a legtöbbünknek, aztán jött a Whiplash, és pontosan olyan elemi erővel robbantotta be a fiatal rendezőt a köztudatba, ahogy Andrew és Fletcher egymásnak feszültek filmjében, írja a hu.ign.com. Az Akadémia ekkor még csak a forgatókönyv miatt jelölte Chazelle-t, két évvel később azonban már a Kaliforniai álom rendezőjeként át is vehette az Oscar-díjat. (Néhány percre pedig a legjobb filmnek járó szobor is hozzákerült.)

Legújabb alkotásában a Holdra szállásnak állít emléket, melyben Ryan Gosling lesz ismét segítségére, aki Neil Armstrong bőrébe bújik. Mellette olyan színészek tűnnek majd fel, mint az Armstrong feleségét alakító Claire Foy, Kyle Chandler, Jon Bernthal, Ciarán Hinds és Jason Clarke. A forgatókönyvet James R. Handsen regénye alapján az a Josh Singer írta, akit az Akadémia is kitüntetett néhány éve a Spotlight: Egy nyomozás részletei szkriptjéért.

Az ’61 és ’69 közötti eseményeket elmesélő film azt igyekszik feltárni, milyen áldozattal és lemondással járt az Egyesült Államok nemzete és Armstrong számára a történelem egyik legveszélyesebb küldetése. A First Man október 18-án debütál a magyarországi mozikban.

10 film, amiért imádjuk a szülinapos Ryan Gosling-ot!

(Forrás: hu.ign.com)


Article Tags: · · · · · · · · · · ·