FILMEZZUNK.HU
A legjobb katasztrófafilmek

A 15 legpusztítóbb katasztrófafilm, amit vétek lenne kihagyni

2208

A legjobb katasztrófafilmek

Apollo 13, Holnapután, Függetlenség napja, Pokoli torony? Vajon mely katasztrófafilmek minden idők legjobbjai? Alábbi cikkünkből a mi kedvenceinket most megismerheted!

15. Törésvonal (San Andreas, 2015)

Kalifornia lakói úgy hitték, fel vannak készülve egy földrengésre. Azonban amikor San Franciscó-t egy 9-es fokozatú rengés rázza meg, elszabadul a pokol. Egy mentőhelikopter-pilóta (Dwayne Johnson) veszélyes útra indul Los Angelesből, hogy megmentse elhidegült felesége (Carla Gugino) és a romok között ragadt lánya (Alexandra Daddario) életét.

Törésvonal /San Andreas, 2015/

14. 2012 (2009)

Jackson Curtis (John Cusack) író épp gyermekeivel kirándul, amikor a kellemesnek ígérzekző családi vakációból rémálom lesz. Jackson ugyanis rájön, hogy közeleg a világvége, de az amerikai kormány gondosan elhallgatja a dolgot – a 2012-ben bekövetkező apokalipszisre ugyanis titkos terv készült, amely biztosítja a kiválasztottak túlélését. A globális természeti katasztrófák sora megnehezíti Jackson dolgát, aki kétségbeesetten próbálja meg egyben tartani a családját, és minél több ember életét megmenteni .

2012 /2009/

13. Az Androméda-törzs (The Andromeda Strain, 1971)

Lezuhan az amerikai hadsereg egyik katonai mûholdja Új-Mexikóban. Egy speciális kutatócsoport kezdi vizsgálni a szerkezetet, és egy halálos, új vírust fedeznek fel rajta. Az ismeretlen vírus gyorsan mutálódik. Ha kijut a bázisról, végveszélybe sodorja az egész emberiséget.

Az Androméda-törzs (The Andromeda Strain, 1971)

12. Deep Impact (1998)

Jenny (Téa Leoni) és Leo (Elijah Wood) nagy felfedezést tesznek. Az éjszakai égboltot kémlelve felfedeznek egy üstököst, amit Leo családneve után Beidermannak neveznek el. A felfedezést sokáig titkolja a média. Idővel a bejelentés elkerülhetetlennek tűnik, ugyanis az üstökös előreláthatóan be fog csapódni a Föld felszínére, hacsak nem tesznek ellene valamit. Amerikai és orosz tudósok munkához látnak, hogy a több mint 500 milliárd tonnás üstököst megsemmisítsék. A kormány az E.L.E. titkos program keretében útnak indítja a Messiás névre keresztelt űrhajót, hogy atomtöltetekkel bombázzák a halálos veszélyt jelentő üstököst.

Deep Impact (1998)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·