FILMEZZUNK.HU
A legjobb Bud Spencer és Terence Hill filmek

Minden idők 10 legjobb Bud Spencer és Terence Hill filmje

108564

A legjobb Bud Spencer és Terence Hill filmek

Bud Spencer és Terence Hill nem csak a filmekben, hanem a való életben is példaértékű barátságot ápolt. A két öreg cimbora összesen 17 produkcióban szerepelt együtt. Annak ellenére, hogy alkotásaik 30-40 évesek is elmúltak már, a mai napig a legnézettebb műsorok közé tartoznak. Ha valamelyik csatorna műsorra tűzi, garantált a siker. Ugyanúgy leköt egy nyugdíjához egyre jobban közelítő férfit, mint egy olyan kisgyereket, aki még csak a magyar ABC nyolcadik betűjét tanulja. Bud Spencer és Terence Hill mára már legendává váltak…

Igazság szerint az összes filmet tartalmazhatná toplistánk, de valahol meg kellett húzni a határt. Ranglistánk az általunk 10 legjobban szeretett filmet mutatja be néhány sorban.

10. Bunyó karácsonyig (The Troublemakers, 1994)

Moses (Bud Spencer) a vadnyugat egyik legügyesebb és legádázabb fejvadásza. E dicső foglalkozással igyekszik eltartani népes családját. Jól jönne neki az 5000 dollár, amit az elvetemült Sam Stone (Boots Southerland) fejére tűztek ki. Moses házában váratlanul megjelenik testvére, Travis (Terence Hill), akit nem igazán kedvel. Moses szívesen szabadulna öccse társaságától, de képtelen lerázni. Ráadásul állandóan összetűzésbe keverednek. Sam Stone elfogása sem megy simán, mert mindig sikerül átejtenie a fivéreket.

Bud Spencer és Terence Hill

Tudtad, hogy…?

Ez az egyetlen olyan Bud Spencer és Terence Hill film, melyet Terence Hill rendezett. A legendás olasz páros utolsó közös filmje. A szintén legendává váló Bujtor István ennél a filmnél szinkronizálta utoljára Bud Spencert. A film elkészültekor Bud Spencer 65, míg Terence Hill 55 éves volt.

9. Szuperhekusok (Miami Supercops, 1985)

Hét évvel később a börtönből frissen szabadult bankrablót holttan találják Miamaiban. Mivel a rendőrők tehetetlenek, két FBI-ügynök veszi át a nyomozást. Forest és Bennet minden tehetségére szükség van, hogy a hét éve eltűnt dollármilliókat és a pénzzel bújkáló gazfickót kézrekerítsék.

7 meglepő érdekesség a Szuperhekusok című filmről

Tudtad, hogy…?

Ez volt az utolsó alkotás, ahol a páros Bruno Corbucci rendezővel dolgozott együtt. Bár a Szuperhekusok nem tudott olyan népszerűvé válni, mint más hasonló alkotások, egyértelműen helye van listánkban. Miután a színészpáros valamennyi szerepe már kultuszfilmmé vált, úgy az új generáció kezdi felfedezni a ezt a produkciót  is – épp emiatt az eltérő cselekményszövés miatt, amelyben nagyobb szerepet kap a logika, a nyomozás, s kevesebbet a verekedés.

8. Nyomás utána! (Go for It, 1983)

A humorral és izgalommal átszőtt film az immár klasszikusnak számító páros, Bud Spencer és Terence Hill stílusában készült. Rosco, a jóképű, munkanélküli vagány alkalomadtán hasbeszéléssel szórakoztatja önmagát és környezetét. Éppen stoppol az út mentén, amikor kis híján elgázolja egy kamion. Sürgősen felkeresi a legközelebbi kocsmát, ahol vélhetőleg a kamionos megpihent. Itt iszogat éppen Doug, a megtermett kalandor, aki nem ijed meg sem a saját árnyékától, sem egy kis verekedéstől. Nem kell sokat várni, hamarosan elcsattannak az első pofonok.

8 meglepő érdekesség a Nyomás utána! című filmről

Tudtad, hogy…?

A filmet angol nyelven forgatták és bár Terence Hillnek és Bud Spencernek is olasz az anyanyelve, az olasz verzióban Pino Locchi és Glauco Onorato szinkronizálta őket. Az E. B. Clucher által dirigált produkcióban, az arany színű autó egy 1958-as Lincoln Continental Mark III.

7. Kincs, ami nincs (Chi trova un amico, trova un tesoro, 1981)

Alan (Terence Hill) kincset akar, mégpedig mindenáron. Óriási szerencséjére talál egy térképet, amely egy közeli szigeten kincset jelöl. De hogyan jusson oda? Elrejtőzik Charlie (Bud Spencer), a kalandor hajóján és becsapva az iránytűt, a sziget felé irányítja a hajót. Charlie-nak persze az egyszemélyes hajón nem nehéz megtalálni a potyautast, ám hamarosan mindketten a vízben kötnek ki. Charlie legnagyobb bánatára kénytelenek kiúszni a szigetre, ahol összebarátkoznak a sziget lakóival, a barátságos és vidám királynővel és csinos lányaival, akik elvezetik őket a térképen jelzett helyre. A baj csak az, hogy “a mesés kincset” Kamasuka (John Fujioka), a második világháború óta ottfelejtett szamuráj őrzi.

Kincs, ami nincs (Chi trova un amico, trova un tesoro, 1981)

Tudtad, hogy…?

Furcsa, de a filmnek három angol címe is létezik: “A Friend Is a Treasure”, “Keep your hands off the island” és “Who Finds a Friend Finds a Treasure”. Az amerikai mozik nem játszották ezt a Bud Spencer és Terence Hill alkotást , ennek ellenére remek bevételeket produkált Európában. Elsősorban Németországban és Olaszországban volt népszerű a film, de a kisebb országokban, például nálunk is nagyon jó nézettséget produkált.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·