FILMEZZUNK.HU
Zoe Saldana érdekességek

8 érdekesség, amit talán még nem tudtál Zoe Saldana-ról

11416

Zoe Saldana érdekességek

Zoe Saldana színésznő 2000-ben robbant be a köztudatba a Center Stage című filmmel, majd feltűnt a Karib-tenger kalózaiban is, mint Anamaria. Az igazi sikert az Avatar hozta meg neki ahol Neytiri karakterét alakította. Azóta több kasszasikerben is viszontláthattuk. Zoe Saldana napjaimk egyik legkeresettebb és legsikeresebb színésznője, annak ellenére is, hogy díjnyertes alakítást még nem láthattunk tőle. A dominikai származású színésznő a napokban ünnepli 45. születésnapját, melynek alkalmából bemutatunk néhány olyan érdekességet az életéről, amit még biztosan nem hallottál.

Zoe Saldana érdekességek

1. A New York városbeli Queensben nevelkedett, de amikor apja autóbalesetben elhunyt, anyjával visszaköltözött a Dominikai Köztársaságba. Itt hét évet élt, ahol különböző táncstílusokat sajátított el (balett, jazz, modern, latin amerikai).

2. A dominikai gyökerekkel rendelkező színésznő az angolt és a spanyolt is anyanyelvként beszéli, nevét azonban angolosan írja és ejti.

Zoe Saldana érdekességek

3. Karrierjében az áttörést A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka (2003) című film hozta meg. A Johnny Depp nevével fémjelzett szuperprodukcióban Anamaria karakterét alakította és az év egyik legsikeresebb filmje lett.

4. A színésznő 2009-ben a Star Trek című filmnek és a James Cameron rendezte kilenc Oscar-díjra jelölt Avatar című alkotásának volt a női főszereplője. A film 2010 januárjában a világ legsikeresebb alkotása lett, összbevétele pedig a 2,5 milliárd amerikai dollárt is meghaladja.

Avatar

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · ·