FILMEZZUNK.HU
Felrobbantotta a kasszákat A hihetetlen család 2!

Felrobbantotta a kasszákat A hihetetlen család 2!

1823

Hétvégi bevételi lista, USA – 2018. június 15-17.

A Pixarnál sem hisznek a szemüknek, minden rekordot megdöntött A hihetetlen család 2, írja a mafab.hu. Elképesztően magas összeggel, 180 millió dollárral kezdte meg mozis szereplését A hihetetlen család 2.. Amellett, hogy ezzel nagyon könnyen utasította maga mögé a kihívóit, a Pixar alkotása lett minden idők legmagasabb nyitóhétvégét produkáló animációs filmje. Hogy szemléletesebb legyen ez az összeg, az eddigi rekorder, a Szenilla nyomában 135 milliót produkált ugyanennyi idő alatt. És, ha ez még mindig nem lenne elég, A hihetetlen család 2 a valaha készült nyolcadik legmagasabb nyitóhétvégi bevételével büszkélkedhető film.

A hihetetlen család

Tudjuk még fokozni, ugyanis ezzel olyan szuperprodukciókat utasított maga mögé, mint az Amerika kapitány: Polgárháború vagy A szépség és a szörnyeteg. A már most megdöntött rekordokat (legnagyobb júniusi nyitás, legjobb első napi bevétel stb.) gyakorlatilag naphosszat lehetne sorolni. A film a nemzetközi piacokon is remekül teljesített, így mindent egybeszámolva három nappal a bemutatása után már 231,5 milliónál jár. Ami pedig a kritikusokat illeti, a RottenTomatoes kritikaaggregátor portál 94 százalékos értékelése magáért beszél.

A dobogó második fokát az Ocean’s 8 – Az évszázad átverése szerezte meg, mely múlt héten a franchise legjobb bevételi mutatóit produkálta. Bár a 19,5 milliós második hétvége nem annyira erős, A hihetetlen család 2 mellett ez sem lebecsülendő. A harmadik helyen a Warner korhatáros vígjátéka, a Haverok harca végzett 14,6 millióval, amivel egy hajszálnyival a stúdió előzetes becslései felett teljesített, bár a kritikusok fogadtatása meglehetősen vegyes képet fest.

Ami a premierfilmeket illeti, az említettek mellett egyedül a SuperFly fért be a top10-be. 6,3 milliós hétvégi bevétele a hetedik helyre volt elegendő. Ennyire sem járt jól a kritikusok által porba döngölt, John Travolta nevével fémjelzett Gotti, melyre mindössze 1,67 millió dollár értékben váltottak jegyet a tengerentúlon.

Solo: Egy Star Wars-történet a dobogóról lecsúszva 9 millióval zárta a hétvégét a Deadpool 2 és az Örökség előtt. A Bosszúállók: Végtelen háború nyolc héttel a bemutatását követően továbbra is tartja magát az élmezőnyben, ezúttal a nyolcadik helyen végzett 2 milliárd összbevétellel a háta mögött.

Amerikai hétvégi bevételi lista:

  1. A hihetetlen család 2. – $180M / $231,5M
  2. Ocean’s 8 – Az évszázad átverése – $19,6M / $116,3M
  3. Haverok harca – $14,6M / $16M
  4. Solo – Egy Star Wars történet – $9,1M / $339,6M
  5. Deadpool 2 – $8,8M / $689,6M
  6. Örökség – $6M / $27,2M
  7. Superfly – $6,3M / $8,4M
  8. Bosszúállók: Végtelen háború – $5,3M / $2,020MRD
  9. Sodródás – $2,1M / $28,3M
  10. Könyvklub – $1,9M / $62M

(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

13 mesehős, akit először teljesen máshogy képzeltek el

(Forrás: mafab.hu)


Article Tags: · · · · · ·