FILMEZZUNK.HU

20 dolog a Jurassic Parkról, amit még biztosan nem hallottál

27553

Jurrasic Park érdekességek

A Jurassic Park egy 1993-as tudományos-fantasztikus film Steven Spielberg rendezésében, Michael Crichton Őslénypark című regénye alapján. A film középpontjában Isla Nublar fiktív szigete áll, ahol a multimilliomos John Hammond (Richard Attenborough) és cégének genetikus tudósai klónozott dinoszauruszokkal teli látványparkot hoznak létre. Hammond három tudóst (akiket Sam Neill, Laura Dern és Jeff Goldblum alakítanak) hív vendégül, hogy szemrevételezzék a létesítményt megnyitása előtt. Szabotázs következtében az őskori lények azonban elszabadulnak, a technikusok és a látogatók pedig menekülni kényszerülnek. A következő sorokban erről a produkcióról olvashattok 20 érdekes dolgot, amit nagy valószínűség szerint még nem hallottatok.

Őslénypark (Jurrasic Park, 1993)

1. A Jurassic Parkot mérföldkőnek tekintik a CGI-effektusok használatát illetően, ami nagy szerepet játszott a kritikusok megnyerésében is

2. A film bemutatójának 20. évfordulója alkalmából elkészítették a Jurassic Park 3D-s változatát is. A 3D-s változat amerikai bemutatója 2013. április 5-én, magyar bemutatója 2013. május 2-án volt.

3. A film Michael Crichton Őslénypark regénye alapján készült. Spielberg pedig már 1990-ben a könyv megjelenése előtt megvásárolta a filmes jogokat.

Őslénypark (Jurrasic Park, 1993)

4. A forgatás 1992 augusztusa és decemberre között zajlott a Hawaii-szigeteken és Kaliforniában.

5. A Jurassic Park 1993. május 28-ára készült el, alig két héttel a bemutató előtt.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · ·