FILMEZZUNK.HU
Meryl Streep legjobb filmjei

Meryl Streep 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

63881

Meryl Streep legjobb filmjei

Meryl Streep korunk egyik meghatározó alakja, minden idők egyik, ha nem a legsikeresebb színésznője. Meryl a maga 21 Oscar jelölésével a legtöbbször nominált színésznő az Oscar-díj történetében. A művésznő filmjeiben egyéniségeket alakít, csupa ízig-vérig nőt, aki a másságával tűnik ki, akinek feladata, küzdelme és sorsa van. A háromszoros Oscar és nyolcszoros Golden Globe-díjas Meryl Streep a napokban ünnepli születésének a 72. évfordulóját, melynek alkalmából összeállítottunk egy listát az általunk legjobban szeretett filmjeiből.

Várjuk hozzászólásban vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy nektek melyik a kedvenc Mery Streep főszereplésével készült produkciótok, amelynek helye lenne a legjobbak listáján!

10. Távol Afrikától (Out of Africa, 1985)

A dán írónő, Karen az I. világháború előtt józan meggondolásból férjhez megy Bror Blixen báróhoz, és követi őt Kenyába. A férfi hamarosan ismét a saját életét éli, felesége viszont úgy dönt, hogy ott marad Afrikában, és megpróbál farmján gazdálkodni. Azonkívül beleszeret egy kalandortermészetű vadászba, Denys Fitsh Hattonba. Denys azonban lezuhan a kis repülőgépével, és a farm is tönkremegy, az asszonynak nincs más választása, mint hogy hazatérjen Dániába.

Távol Afrikától (Out of Africa, 1985)

Tudtad, hogy…?

Meryl Streep a hajmosó jelenet forgatása közben különösen ideges volt, mert egy-két területét védő víziló a közelben tartózkodott. Bár a filmet Afrikában forgatták, a helyi szabályok tiltották a vadállatok filmben történő szerepeltetését, ezért betanított állatokat hoztak a forgatásra Kaliforniából.

9. Kétely (Doubt, 2008)

1964-ben a karizmatikus Flynn atya (Philip Seymour Hoffman) szeretné megváltoztatni kicsit a bronxi St. Nicholas iskola  merev szabályait. Amikor az iskola befogadja az első fekete diákot, Donald Millert, az intézmény felbolydul, Flynn atya pedig szokatlan érdeklődéssel fordul az új növendék felé. Amikor az ártatlan James nővér () beszámol erről a szigorú és rigorózus Aloysius Beauvier nővérnek (Meryl Streep), az igazgatónő hadjáratot indít a pap ellen, hogy eltüntesse őt az iskolából.

Kétely (Doubt, 2008)

Tudtad, hogy…?

Meryl Streep maga kötötte a kendőt, amit a filmben visel. Viola Davist Oscar díjra jelölték filmbéli szerepéért, pedig mindössze két jelenetben szerepelt.

8. Kramer kontra Kramer (Kramer vs. Kramer, 1979)

Ted Kramer reklámszakembernek mindennél fontosabb a karrierje. Amikor azonban a felesége elhagyja, gondoskodnia kell kisfiáról, Billyről. A kezdeti zűrzavar után szerencsésen beletanul a szerepébe és olyan bensőséges viszonyt alakít ki a gyermekkel, hogy még a karrierjét is képes feláldozni érte. Másfél év után aztán visszatér az anya, és pert indít a gyermekért. Jóllehet a bíróság az anyának ítéli a fiút, végül is önként lemond róla.

Kramer kontra Kramer (Kramer vs. Kramer, 1979)

Tudtad, hogy…?

Az 1980-as gálán ezt választották meg a legjobb filmnek, Robert Benton lett a legjobb rendező, Dustin Hoffman a legjobb színész, de Merylt sem mellőzték, ugyanis őt választották meg az év legjobb női epizódszereplőjének. Meryl Streep nem kis munkát végzett abban az évben, hiszen a filmmel párhuzamosan a Manhattan című mozi forgatásán is dolgozott.

7. Julie & Julia – Két nő, egy recept (Julie & Julia, 2009)

Julie Powell élete nem mondható épp a legsikeresebbnek. Céljait nem igazán sikerül megvalósítania, egyetlen szenvedélye a főzés, amiről blogot is vezet. Julia számára sem minden fenékig tejfel; most költözött Párzisba férjével, és fogalma sincs róla, mihez kezdjen a szabadidejével. A két nőt a francia konyha iránti kimeríthetetlen szeretet hozza össze.

Julie & Julia - Két nő, egy recept (Julie & Julia, 2009)

Tudtad, hogy…?

Ezúttal a Golden Globe ceremónián mondhatott Meryl Streep köszönőbeszédet, a legjobb színésznőnek járó szobrocskáért cserébe. Ez volt a második filmje Merylnek, amelyben a karakterét Juliának hívják. Az első az 1977-es Júlia volt.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·